Přejít k hlavnímu obsahu

Další meta splněna, SINNERS se dnes oficiálně stali TOP 20 týmem světa

23. 8. 2021 | 21:34 Counter-Strike 2
Světový žebříček portálu HLTV.org je jednou z nejdůležitějších součástí CS:GO scény. Ať už s jeho přesností souhlasíte jakkoliv, žádný relevantnější nikde nenajdete. Právě i proto jsou různé týmové cíle směřovány právě v posunu v něm, což může vynést různé cenné pozvánky do turnajů. No a SINNERS právě překonali metu, kterou ještě nikdo z jiný z naší scény.
TOP 20
TOP 20
Zdroj: SINNERS

Sobotní úspěch proti G2 Esports přináší první ovoce. Tato výhra v turnaji nejvyšší kategorie přinesla SINNERS tolik bodů do HLTV žebříčku, že se poprvé v historii posunuli do nejlepší světové dvacítky. Za sebou už tak nechávají jména jako Renegades, Evil Geniuses nebo tým Martina 'STYKO' Styka FunPlus Phoenix. V letní pauze zafungoval takzvaný decay, už během ní hříšníci poskočili na 23. příčku, což byl jejich dosavadní maximum.

Pokud by SINNERS ve své skupině ESL Pro League získali ještě nějakou výhru, reálný je i posun ještě o příčku výše. ENCE ve skupině A zazářili a jsou o 11 bodů před českým celkem, od dalších týmů už tuhle dvojici dělí o něco větší propast. Entropiq jsou nadále sedmnáctí, přeskočili je forZe a za ně naopak propadli Complexity.

Kromě světového žebříčku je zajímavý také pohled na ten evropský, kde se SINNERS v současnosti nachází na 12. pozici. Je skoro až neuvěřitelný pocit, že je ryze český tým takto vysoko. Na takové pozice ještě nikdo jiný z naší scény nedosáhl. Sám trenér Tomkeejs na sociálních sítích navíc napsal, že tímto je splněný jeho druhý hlavní cíl (vedle postupu do EPL), tudíž je potřeba si stanovovat další. SINNERS opravdu posouvají český strop.

HLTV žebříček k datu 23. srpna
HLTV žebříček k datu 23. srpna
Zdroj: HLTV.org
Štítky: SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.