Přejít k hlavnímu obsahu

Spraví si SINNERS chuť? V posledním zápase ESL Pro League na ně čekají ruští forZe

26. 8. 2021 | 17:16 Counter-Strike 2 Preview
Premiéra na Tier 1 scéně se pro SINNERS blíží ke konci. Svůj pátý a zároveň poslední zápas v ESL Pro League odehrají dnes v 20:00 proti forZe, jednomu z velkých překvapení, které už má ze skupiny B jistý postup do play-off a teoreticky hraje dokonce o výhru skupiny. To se SINNERS už bohužel netýká, i tak ale budou chtít určitě chtít v dnešním mači ukázat, kdo je tady pánem!
SINNERS vs. forZe
SINNERS vs. forZe
Zdroj: PLAYzone / ESL

SINNERS ve všech zápasech srdnatě bojovali, na jejich hru se i přes nepříznivé výsledky dívalo krásně, ale po úvodní šokující výhře nad G2 bohužel po porážkách s Complexity, Virtus.pro a OG už nemohou postoupit do play-off. Šance zhasla po včerejší třetí výhře forZe proti katastrofálně hrajícím G2, kteří ještě nezískali ani bod.

Ruská pětice forZe se do turnaje dostala za pět minut dvanáct, neboť nahradila z logistických důvodů Renegades. Právě s nimi by ale naši střelci dle slov kouče Tomkeejse neměli tak velké problémy, o jejich aktuálnímu soupeři se to však tak říct nedá. Sice byli po SINNERS papírově druhým největším outsiderem, ale všem spekulantům brzy zavřeli pusu a ukázali, že jejich účast je oprávněná. Nejdříve si poradili po třímapových bitvách s Virtus.pro a Complexity a dokonce i bez ztráty mapy po prohře proti OG i včera s G2.

Když už jsme u těch týmů, tak branou do play-off ze skupiny B projdou OG, Complexity a právě i forZe. O tom, z jakého místa tyto nejúspěšnější celky postoupí, se rozhodne v dnešních závěrečných bojích, které jsou všechny naplánované na 20:00. Jak můžeme vidět, mezi touto trojicí samozřejmě překvapivě chybí největší favorité před začátkem skupiny, G2 Esports s Virtus.pro. Francouzsko-balkánský celek po prohře nad naší nadějí nedokázal vyhrát vůbec nic, VP na tom nejsou o moc lépe, ti totiž dokázali porazit právě jenom SINNERS.

SINNERS vs. forZe
2.52 – Kurzy na vítěze – 1.46
beastik  Česká republika
ZEDKO  Česká republika
SHOCK  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika
oskar  Česká republika

SINNERS

20:00

Vsaď si

forZe

 Rusko FL1T
 Rusko Jerry
 Rusko almazer
 Rusko zorte
 Rusko KENSI

Když už víme, jak se věci mají, doufejme, že se SINNERS s Tier 1 eventem důstojně rozloučí výhrou, která by nás moc potěšila. Po všech těch zápasech, kdy jako outsideři nebyli vůbec daleko od dalších výher, nastoupí do souboje s ne až tak špatnou pozicí. Proti forZe se jim před samotným turnajem dokonce přidělovala pozice mírného favorita, po výhře nad G2 byli šance ještě větší. Okolnosti se však změnily, a to na obou stranách. Oba týmy se navíc historicky znají, naposledy si v REPUBLEAGUE vyměnili porážky v BO3 sériích.

Největším tahounem sedmnáctého týmu světa je v této prestižní lize sniper Aleksandr "zorte" Zagodyrenko. Ten se kromě jedné mapy s G2 nedostal už měsíc ani jednou do červených čísel, se svou oblíbenou puškou střílí vše, co mu stojí v cestě. Na něho se prostě forZe mohou spolehnout, to samé se dá říct i o riflerovi Evgenyovi "FL1T" Lebedevovi i teprve devatenáctiletém Aleksandru "KENSI" Gurkinovi. Když zorte neřádil v posledních dvou zápasech, oni dva ho v klidu nahradili. Celou ruskou mozaiku doplňují Almaz "almazer" Asadullin a 23letý kapitán Andrey "Jerry" Mekhryakov, u kterého se v minulosti hovořilo dokonce o zájmu NAVI.

SINNERS už nemají co ztratit a opět by mohli hrát volněji, jako naposledy v sobotu. Od té doby bohužel soupeři daleko více trestali jejich chyby a o totéž se bude snažit in-game leader soupeře, který je stejně starý jako beastik. Hříšníci si opět budou muset dát velký pozor na nebezpečné pistole soupeřů, klíčové bude získat si hned od začátku herní pohodu a dobrou hrou s co nejméně chyby zápas dotáhnout do vítězného konce. Zajímavý fakt také je, že nejspíše opět neuvidíme Vertigo, které forZe, stejně jako OG, většinou škrtají. My ale věříme, že si SINNERS tento zápas i přes všechno užijí, a dokáží zvítězit! Odměnou by jim byl zisk 5 tisíc dolarů.

Pokud i vy chcete poslední tažení českého týmu slavnou ligou vidět, neváhejte dorazit na náš Twitch kanál, kde opět jejich zápas budeme živě vysílat. Komentáře se ve čtvrteční večer zhostí Shadye s Joshuou.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.