Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq nadále kralují Virtual GP! Lukáš Podstata ovládl závod na ikonické Monze

26. 8. 2021 | 12:15 Virtuální závody Reportáž
Seriál Mercedes-Benz Virtual GP v úterý pokračoval devátém závodem letošní sezóny. Pole position si vyjel favorizovaný Lukáš Podstata před Erikem Vizim, samotný závod ale soubojem těchto dvou závodníků nebyl.
TOP 3 závodu v Monze
TOP 3 závodu v Monze
Zdroj: Virtual GP

První závod po letní přestávce zavítal na okruh v Monze. Hned na startu došlo k velké kolizi, po které na trať vyjel Safety Car a pokračovalo se bez čtyř závodníků. Největším konkurentem lídra šampionátu Lukáše Podstaty tentokrát byl Michal Limon ze stáje MECA/ALL4SIM, který mu nedával nic zadarmo, ale předčit jej nedokázal, takže si rozdělili dvě nejvíce bodované příčky. Třetí místo po dobrém výkonu obsadil Lukáš Přáda.

Výsledky na Monze
Výsledky na Monze
: Virtual GP

Díky dalšímu prvenství si Lukáš Podstata pojistil vedení v šampionátu, celkově vede již o 25 bodů. Erik Vizi tentokrát nedojel ani v nejlepší desítce, takže čtvrtý Martin Sirotek jej díky 6. místu dotáhl na rozdíl jediného bodu. Michala Limona naopak nejlepší výkon v sezóně katapultoval na 5. příčku a stále je ve hře o medaile.

Celkové pořadí jezdců
Celkové pořadí jezdců
Zdroj: Virtual GP

Letošní sezóně kraluje nováček jménem Entropiq, kromě vítěze závodu v Monze se ale daří i druhému jezdci tohoto týmu. Michal Matoušek si prožil těžký závod, ale i přesto parádní stíhací jízdou dojel čtvrtý a pomohl Entropiqu upevnit vedení v šampionátu. ERT Racing Team ztratil hodně i tím, že David Přáda závod nedokončil.

Celkové pořadí týmů
Celkové pořadí týmů
Zdroj: Virtual GP

Záznam závodu v Monze můžete ze záznamu zhlédnout níže. Pokračování seriálu je pak naplánováno na 14. září, kdy se jezdci vydají na okruh Road America. Uvidíme, zdali právě tady se letošní šampionát zamotá.

Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.