Přejít k hlavnímu obsahu

Jsme znovu mistři Evropy! MAD Lions poráží ve finále LEC tým Fnatic

29. 8. 2021 | 20:44 League of Legends Reportáž
Podruhé v řadě tým MAD Lions v čele s Markem “Humanoid” Brázdou a Matyášem “Carzzy” Orságem dosahují na titul mistrů Evropy! Fantastická série proti Fnaticu naše borce znovu dostává na pozici číslo jedna v nejvyšší evropské lize LEC. Dokážou MAD zopakovat na Světovém šampionátu jejich úspěšnou cestu z prvního mezinárodního turnaje roku MSI, nebo dokonce výsledek vylepšit?
Jsme znovu mistři Evropy!
Jsme znovu mistři Evropy!
Zdroj: Riot Games/MAD Lions

Stále to zní neuvěřitelně, ale naši hráči v MAD Lions se stávají dvojnásobnými mistry Evropy. Finále proti týmu Fnatic nebylo vůbec jednoduché vzhledem k jejich play-off formě, ale nakonec jsme se znovu dočkali a je na čase slavit. Kromě samotného titulu se ovšem MAD také dočkají prvního evropského seedu na Světový šampionát, který jim ve svém smyslu zajišťuje “luxus” v podobě slabších protivníků do základní skupiny. Teď se podívejme krátce na finálovou sérii.

První hra našim borcům vyšla na jedničku, když dokázali utišit ambice Fnaticu. Speciálně Humanoid se svým Ryzem dokázal naprosto dominovat v celé hře. Rovněž výkon Armuta na Gnarovi byl velkým důvodem první výhry v sérii. Bohužel druhý zápas úplně nevyšel a i přes odvážný pokus o comeback dokázali Fnatic vyrovnat na 1:1.

Třetí zápas bývá vždycky důležitý a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Naštěstí jej lépe zvládli naši borci v MAD Lions a speciálně Armut a Elyoya předvedli úctyhodný výkon. A nakonec už samotná poslední čtvrtá hra, kterou MAD zvládli naštěstí uhrát a tentokrát zářil naprosto celý tým. Humanoid a Carzzy se tak znovu podívají na Světový šampionát a snad spraví výsledek z minulého roku.

Kromě úspěchu u nás v Evropě se také můžeme dočkat titulu v zámoří, protože 100 Thieves pod vedením Freeze se dnes v noci utkají proti Team Liquid ve finále LCS poté, co si poradili s týmem Cloud9. Dokážeme si připsat hned dva tituly v průběhu jedné noci?

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.