Přejít k hlavnímu obsahu

Bizarní kontumace, ENTERPRISE bez lídra a jízda eSuby. Jaké příběhy napsala V4 kvalifikace?

30. 8. 2021 | 15:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední srpnový víkend byl ve znamení vyvrcholení česko-slovenské kvalifikace na V4 Future Sports Festival, velkolepý mezinárodní turnaj o prize pool v hodnotě 8 milionů korun. I přes tuhle obrovskou motivaci dva z osmi účastníků na poslední chvíli svou účast v Closed Qualifieru odřekli, fanoušci se ale dočkali i jiných netradičních situací.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: oficiální grafika

Do uzavřené kvalifikace pro CZ/SK vedla cesta skrze dvě otevřené kvalifikace, jména Team InVision a Brambůrky patřila mezi největší překvapení startovního pole. Nakonec je to ale právě tohle duo, které nenastoupilo do boje a místo se představily dobře známé týmy Fadee Gaming a eEriness MARVO. Oba poměrně rychle propadly do pavouka poražených, kde následně byly u počátku neuvěřitelné vítězné série týmu eSuba.

Modrou krev na úvod Double Elimination pavouka vyzvali ENTERPRISE, kteří s nimi mají v posledních týdnech pozitivní bilanci. I přes hosta místo Adejise dopadlo další vzájemné měření sil v 1. kole vítězně pro EP, a to těsným rozdílem 16:14. eSuba se poté v Lower Bracketu trápila s eEriness MARVO až do prodloužení, ve své první BO3 sérii dokonce Fadee Gaming porazila až na třetí mapě. Když posléze ENTERPRISE také spadli do LB, očekávalo se, že si opět s eSubou poradí. Blogg1s a spol. si ale vytáhli delší sirku, zahráli lepší hru a tentokrát to byli oni, kdo na obou mapách zvítězil 16:14 a probojoval se mezi tři nejlepší týmy.

V horním pavouku mezitím dominoval tým Dynamo Eclot, který ve finále WB porazil Headhunters, jenž tím pádem spadli do finále LB za eSubou. A právě tady se stalo něco, co na úvod nedělního programu zaskočilo naprosto všechny. Zatímco eSuba si přeložila zápas v Sazka eLEAGUE (za kterým paradoxně jejich soupeři cestovali do studia), tak jeden z hráčů Headhunters nejspíše ani nevěděl, že jeho tým pokračuje v turnaji a místo zápasu byl na nákupech. Zápas tedy musel skončit kontumací ve prospěch eSuby a Karel 'fredi' Královec se na chvíli stal terčem kritiky. Nutno dodat, že samozřejmě naprosto zaslouženě.

V závěrečné BO5 sérii, která skrze kontumaci začala podstatně dříve, měli hráči Dynamo Eclot výhodu jedné mapy. Ani to jim ale nestačilo, aby se dokázali rovnat eSubě. Svěřenci Tomáše 'benq1' Masaryka pokračovali ve zběsilé jízdě a cestu z 1. kola LB dokonali třemi vyhranými mapami, z nichž dvě byly naprosto jednoznačné. Právě eSuba nás tak bude reprezentovat na V4 International Cupu, odkud čtyři z osmi účastníků postoupí na V4 Future Sports Festival. Vedle toho nyní budeme čekat, kdo uspěje v 1. Tipsport COOL lize a na Mistrovství Slovenska. Tyto dvě cesty jsou totiž jedinými přímými vstupenkami, vedle samotné možnosti kvalifikace.

Právě kvalifikační cyklus ale uzavřenou částí pro CZ/SK region neskončil, o příštím víkendu se ještě odehraje celoevropský kvalifikační turnaj, jehož vítěz uzavře složení zmíněného V4 International Cupu. Teoreticky tak stále existuje šance, že v Budapešti budeme mít hned čtyři zástupce! Neváhejte tak a zkuste o víkendu štěstí.

eSuba postupuje
eSuba postupuje
: PLAYzone / Y-Games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.