Přejít k hlavnímu obsahu

16:0 v podání SINNERS a další jednoznačné výhry favoritů nabídlo pokračování Sazka eLEAGUE

30. 8. 2021 | 15:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Sazka eLEAGUE má před sebou první sedmičku zápasů, ani druhé kolo nebylo možné odehrát celé, kvůli čemuž diváci přišli o papírově nejvyrovnanější klání dne. Všechny tři ostatní zápasy nedělního druhého kola totiž skončily jednoznačně 2:0.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE
Zdroj: trofej pro vítěze

Ještě než propukly bitvy druhého kola, tak na začátku víkendu měli SINNERS naplánovanou dohrávku úvodního kola proti týmu BRUTE. Největší favorit na titul nedal outsiderovi soutěže s nízkým věkovým průměrem nic zadarmo, i přesto si však Ondřej 'EYO' Šťastný a spol. nějaký ten bod připsali. Divácky se však jednalo skoro až o exhibici, když si vezmeme v potaz, že hříšníci měli za sebou slavnou ESL Pro League.

Po odloženém zápasu eSuba vs. Entropiq Prague odstartovali právě SINNERS nedělní program, i tentokrát proti dalšímu týmu, se kterým se počítá na nejnižší příčky soutěže – eEriness MARVO. Tomáš 'oskar' Šťastný a jeho parťáci chtěli se zápasem skoncovat co nejrychleji a úvodní mapu Inferno dokonce ovládli bez ztráty jediného kola. Ani následující mapa nebyla příliš jiná, proto není divu, že oskar se zapsal do historie rekordním K/D ratiem.

Jako další se do akce pustili Sampi.Tipsport, kteří do zápasu proti BRUTE vstoupili ve vysokém tempu a na úvodní mapě soupeři nepovolili více než pět bodů. Druhá část dějství ale měla být jiná, BRUTE totiž ovládli první stranu 10:5 a chtěli papírově silnější celek zaskočit a remizovat s ním. To by ovšem za Sampi nesměl střílet Martin 'zur1s' Sláma, který potvrdil svoji pověst špičkového AWP hráče, jenž dokáže rozhodovat zápasy.

Do třetí souboj favorita s někým, kdo může jen překvapit. Dark Tigers však chtěli navázat na výkon proti Entropiq Prague, ENTERPRISE jim však nic podobného nedovolili, a to nastoupili s hostem. Matěj 'stinx' Štorek do sestavy zapadl znamenitě a podílel se na podobně jednostranném výsledku, jako mohli fanoušci vidět na úvod nedělního programu. Na dvou mapách se tygři prokousali dohromady jen k sedmi bodům a zaslouženě podlehli.

Statistiky všech hráčů nejen ze zápasů Sazka eLEAGUE najdete tradičně v našem Zápasovníku.

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.