Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague posazují capseNa na lavičku! Náhradou je KWERTZZ, MoriiSko bude hrát AWP

31. 8. 2021 | 10:01 Counter-Strike 2 Přestup
Entropiq Prague v letní sezóně 1. Tipsport COOL ligy ještě neprohrál, ale ztratili několikrát překvapivě mapu. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a, pro mnoho fanoušků zřejmě překvapivě, dochází ke změnám přímo v základní sestavě!
capseN / KWERTZZ
capseN / KWERTZZ
Zdroj: Entropiq / BRUTE

Start do letní části sezóny nebyl pro Entropiq Prague ideální, výkonnostně to není ono, a to především po individuální stránce. V důležitých zápasech domácích lig EIQ poztráceli řadu bodů s týmy, se kterými by to nikdo nečekal. Tým, který jarní split 1. Tipsport COOL ligy ovládl bez ztráty jediné mapy, jako by najednou nebyl.

Celá sestava má za sebou bootcamp, po kterém si podle slov kapitána Michala 'leckr' Kadlíčka uvědomili, že jako tým potřebují změnu. Volba proto padla na hlavního snipera Lukáše 'capseN' Koláčného, který byl v mnoha zápasech tahounem Entropiq Prague, zřejmě ne ale všechno bylo podle představ. „Řekl bych, že po letní pauze a dlouhém bootcampu jsme si uvědomili, že se zatím nikam neposouváme a je potřeba změna abychom nestáli na jednom místě. Všichni jsme tu od toho abychom něčeho dosáhli,“ prozradil zkušený in-game leader.

„Jedná se o výsledek určitého vývoje týmu a také jeho plánů do budoucna. Jako organizace se snažíme našim hráčům poskytnout co nejlepší podmínky pro úspěch a tento krok je s tím v souladu. Rozhodnutí o změně padlo uplynulou neděli,“ doplnil leckra CEO Entropiqu, Daniel Kloud. „V tuhle chvíli se nejedná o trvalou změnu. Na základě výkonnostní stagnace vnímané našimi hráči zkusíme po vzájemné dohodě jiné složení týmu i rolí v něm.“

Entropiq Prague na bootcampu
Entropiq Prague na bootcampu
Foto: sociální sítě Entropiq

A proč jde z kola ven právě capseN? Všechno je jen o palebné síle. „S capsim nebyl nikdy problém v chování nebo přístupu, vždy pracoval co nejvíc mohl a o tom si byl každý jistý. Hlavním důvodem této změny byl jeho vliv na hru. Náš tým momentálně potřebuje větší firepower, abychom mohli konkurovat i lepším evropským týmům, kde v momentální metě je AWP důležitou součástí hry. Při této změně jsme posílili i rifle pozice, takže o firepower nebudeme mít problém,“ říká leckr a jeho slova doplňuje i CEO Entropiqu. „Důvodem je snaha změnit způsob, jakým hrajeme pozici AWP. Lukášovi z pohledu jeho přístupu nemáme co vytknout.“

Novou posilou Entropiq Prague se na zkoušku stává Simon 'KWERTZZ' Horák, bývalý hráč BRUTE a naposledy člen sestavy Cryptovy, neboli Headhunters. Ano, jde o ten tým, který o víkendu zpackal kvalifikaci na V4 Future Sports Festival kvůli zapomenutí na zápas jednoho z hráčů. O KWERTZZe měl Entropiq zájem už na začátku roku, kdy z finálového rozstřelu nakonec padla volba na Josefa 'MoriiSko' Maurence. I tak se ale talentovaný střelec dočkal svého. Nestane se však novým sniperem, ale na tuto roli se přesune předchozí posila.

„MoriiSko přebírá pozici main AWP a KWERTZZ přebere pozice MoriiSka. Morimu naplno věříme, ukázal se jako jeden z největších upcoming hráčů tohoto roku a jeho individual skill je na skvělé úrovni jak s puškou, tak s AWP. Tudíž když bude potřeba AWP, MoriiSko ho dokáže skvěle zahrát, když se mu nebude dařit, může switchnout na rifle – každý asi ví, jaký silný je MoriiSko s rifle,“ pokračuje leckr ve svém vyjádření pro PLAYzone.

21letý kapitán následně také osvětlil, proč si vybrali právě KWERTZZe. „Pokud jste sledovali za poslední rok domácí ligy, tak vám nemohl uniknout. Já už ho sleduju něco přes rok a prvně jsem si i myslel, že cheatuje, protože jeho aim je strašně clean a s rifle dokáže vyvádět hodně zajímavý věci. KWERTZZ se přímo hodí na pozici starplayera, což nám přesně vyhovuje, a proto věřím, že tato změna nás může posunout nahoru.“

Jen čas ukáže, jestli tato změna byla správná, nebo tým posazením capseNa více ztratí než získá. Hráč však zůstává pod smlouvou nadále na lavičce, takže není vyloučeno, že by se časem mohl vrátit do týmu. Podle tehdejších spekulací se pod ním houpala židle už při minulých změnách na přelomu tohoto a minulého roku, kdy ale nakonec v základní pětici zůstal. MoriiSko i KWERTZZ budou mít před sebou těžký úkol, tým mu ale věří.

„Simon je velice talentovaný hráč a považujeme jej za nejlepší možnou volbu ze všech dostupných možností. Poměrně brzy si vyhodnotíme, zda tyto změny přinesly kýžený výsledek,“ uzavírá CEO Entropiqu Daniel Kloud.

Aktuální složení Entropiq Prague:

 Česká republika Michal 'leckr' Kadlíček
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Jan 'HONES' Urválek
 Česká republika Josef 'MoriiSko' Maurenc
 Česká republika Simon 'KWERTZZ' Horák – na zkoušce

 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný – na lavičce

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.