Přejít k hlavnímu obsahu

Další světoznámý streamer přechází na YouTube. Začíná být Twitch v ohrožení?

3. 9. 2021 | 09:00 Twitch.tv Twitch
Zpráva, se kterou před několika dny přišel DrLupo, se ještě nestačila ani vstřebat a fanoušky Twitche zasáhla hned další rána. TimTheTatman, jeden z největších streamerů na světě, také oznámil svůj přechod z Twitche na YouTube Gaming. Konkurenční platforma si začíná získávat početnou sbírku známých tváří, objevuje se tu nová hrozba pro Twitch?
TimTheTatman
TimTheTatman
Zdroj: Herman Miller

Veřejnost se teprve snaží zpracovat jeden z nejaktuálnějších přechodů významné osobnosti Twitche na YouTube a rázem se objevuje další a ještě větší případ. DrLupo se po dlouholeté kariéře na Twitchi přesunul na YouTube Gaming teprve posledního srpna, což spoustu fanoušků zanechalo v rozpacích. Nyní se s totožným oznámením objevil zahraniční velikán a jeden z nejpopulárnějších FPS streamerů, sám TimTheTatman.

Nejprve se na Timových sociálních sítích začaly objevovat náznaky, že se chystá něco velkého, což se následně potvrdilo. Přechod oblíbeného streamera nezastavila ani skutečnost, že jeho Twitch kanál má více než 7 milionů sledujících. TimTheTatman se tak stává dalším z mnoha vlivných streamerů, kteří přešli na konkurenční platformu. Bude tak od nynějška streamovat po boku dalších velkých jmen a bývalých kolegů z Twitche, kterými jsou Dr Disrespect, CouRage, Valkyrae a DrLupo.

Tim se v posledním roce zařadil mezi 20 nejsledovanějších streamerů na Twitchi, tudíž jeho nejnovější oznámení šokovalo většinu věrných fanoušků. Jediní streameři, kteří Tima předčili v číslech a přešli z Twitche na jinou platformu, jsou Ninja a Shroud, kteří se však oba vrátili zpět. Pro exkluzivní streamování na YouTube má však Tim již kvalitní zázemí, jeho hlavní YouTube kanál sčítal bezmála 3,8 milionu subscriberů, což každým dnem raketově roste.

Jak to tak vypadá, vedle Twitche nabírá konečně na síle další streamovací platforma, YouTube Gaming, která se kromě shánění známých osobností snaží dále rozvíjet i své funkce, aby mohla úspěšně konkurovat současnému velikánovi. Jestli však diváci na Twitchi chtějí mít alespoň nějakou jistotu, xQc se k celé věci vyjádřil při svém vysílání, kde uklidnil své fanoušky. Je tedy jasné, že alespoň on nehodlá opustit svou dohodu a domácí platformu, což barvitě vysvětluje v klipu níže.