Přejít k hlavnímu obsahu

Brazilské hvězdy už našly svůj domov! Budou hrát pod organizací 00Nation

4. 9. 2021 | 10:40 Counter-Strike 2 Přestup
Dlouhodobé hledání organizace od hráčů O PLANO je u konce. kNgV- a jeho spoluhráči oficiálně míří pod křídla 00Nation, odkud budou chtít ještě vyšperkovat své dosavadní výsledky. Kdo se v týmu nachází a kdy si prožijí debut?
Zleva: trk, LUCAs1, kNgV-, cogu, HEN1, vsm, leo_drk
Zleva: trk, LUCAs1, kNgV-, cogu, HEN1, vsm, leo_drk
Zdroj: 00Nation

Brazilské hvězdy okolo HEN1ho konečně našly svoje nové loviště. Schopnou organizaci hledali od začátku května, kdy se pojmenovali O PLANO, a až teď konečně uspěli. Přidávají se totiž do organizace 00Nation, která se nedávno spojila se společností Nordavind a mezi jejími investory je třeba fotbalista Juventusu Arthur Melo nebo spolumajitel basketbalového týmu v NBA Milwaukee Bucks, Wes Edens.

Jak už tedy bylo trochu naznačeno, hráči O PLANO hráli bez sponzorů od května 2021 po tom, co se se rozešli se svými starými organizacemi. Pětice kNgV-LUCAS1, vsm, leo_drk, a trk, hrála na konci roku 2020 pod křídly MIBR, a i přesto, že v Evropě neměli úplně mizerné výsledky, se nedohodli na nových smlouvách a sama organizace raději podepsala sestavu bývalého BOOM Esports. HEN1 se ke svým kamarádům přidal poté, co mu byl na jeho přání zase si zahrát po boku svého dvojčete LUCASE1 umožněn odchod z FURIE.

Brazilci pod vedením trenéra cogu se letos nezúčastnili mnoha turnajů, v Severní Americe hráli pouze RMR turnaj cs_summit 8, odkud si odnesli nepopulární čtvrté místo, a červnový DreamHack Open, kde už brali stříbro. Po skončení letní přestávky zamířili přes oceán na starý kontinent, odkud hráli Malta Vibes Knockout 1, kde po prohře s Entropiqem skončili v TOP 16, a úspěšně se kvalifikovali na Funspark ULTI 2021 3.

Zajímavé je, že 00Nation jsou stále jedni z mála profesionálních týmů, kteří po rozhodnutí Valve trestat celky nahrazující hráče na RMR turnajích stále využívají tzv. six-man roster, kde si mimo aktivní soupisku nejčastěji vystoupí duo trk a LUCAS1. A když už jsme u Valve, můžeme zmínit hráče vsm, který v roce 2013 obdržel od této společnosti VAC ban. Normálně by se už nikdy nemohl zúčastnit ničeho, jenže Valve v dubnu letošního roku schválilo, že po uplynutí pěti let od nechvalného incidentu se hráč jejich turnajů opět může účastnit jako každý jiný.

Oficiální debut celku, který se nachází na 43. místě HLTV žebříčku, se uskuteční na turnaji Nordic Masters Fall, jenž slouží jako kvalifikace pro BLAST Premier Fall Showdown, přičemž první zápas skupiny B budou hrát v sobotu 4. 9. od 13:30 proti fnatic.

Soupiska 00Nation vypadá následovně:

 Brazílie Henrique "HEN1" Teles 
 Brazílie Lucas "LUCAS1" Teles
 Brazílie Vito "kNgV-" Giuseppe
 Brazílie Leonardo "leo_drk" Oliveira
 Brazílie Vinicius "vsm" Moreira
 Brazílie Alencar "trk" Rossato

 Brazílie Raphael "cogu" Camargo – trenér

Zdroj: HLTV.org
Štítky: 00Nation, O PLANO
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.