Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský hráč Kamilius končí v European Masters, mousesports nestačili na těžkou skupinu

5. 9. 2021 | 10:07 League of Legends Reportáž
První ze dvou česko-slovenských zástupců v prestižním turnaji European Masters končí. Kamilius v týmu Mousesports bohužel těsně nedokázal projít přes velice těžkou skupinu, kde narazil na francouzské úřadující mistry Karmine Corp a španělské Vodafone Giants. Poslední nadějí našich dvou zemí tak zůstává Dreedy ve španělském týmu UCAM Esports Club.
Mousesports končí v EU Masters!
Mousesports končí v EU Masters!
Zdroj: European Masters

Hlavní část European Masters bohužel pro česko-slovenské fanoušky nevypadá dobře. Vzhledem k tomu, že jsme se nedočkali žádného domácího týmu v hlavní části, tak zase nezbývá nic víc, než fandit jednotlivcům. Prvním z nich byl slovenský support Kamil “Kamilius” Košťál, který se v mousesports nepotkal se štěstím během losu skupin a narazil na úřadující mistry European Masters – francouzské Karmine Corp. K tomu ještě navíc potkal svůj bývalý tým Vodafone Giants ze Španělska a italské Macko Esports.

Mousesports nakonec předvedli dobrý výkon, za který se nemusí stydět, ale přesto nedokázali postoupit ze základní skupiny. Kdyby v prvních zápasech urvali o jednu výhru navíc, tak to možná mohlo dopadnout jinak. Tím pádem už v European Masters zůstává jenom český topař Jakub “Dreedy” Viceník, který hájí barvy španělské organizace UCAM Esports Club. Ti v prvním týdnu základní skupin chybovali pouze jednou proti Misfits Premier a se skóre 2:1 to pro ně vypadá velice dobře. Dokáže se Dreedy dostat znovu do play-off? Poslední den jeho skupiny začíná v úterý od 16:30, fandit můžeš na streamu s českým komentářem od Hitpointu.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.