Přejít k hlavnímu obsahu

CEE Champions má za sebou první kvalifikaci. Mezi poraženými jsou Moops, eEriness nebo BRUTE

7. 9. 2021 | 12:48 Counter-Strike 2 Turnaj
O tři sloty na CEE Champions si zahraje celkem 12 týmů, z nichž čtyři jsou pozvané a zbylých osm je určeno naprosto pro všechny. O první polovinu této porce se týmy utkaly v pondělí večer, což jste mohli sledovat živě na našem streamu. Finále sice ještě dohráno není, ale postupující už známe, a to je to hlavní.
CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: oficiální grafika

CEE Champions se letos uskuteční již podruhé, zástupci 19 států se utkají o krásný prize pool 20 tisíc dolarů. Soutěž pro týmy ze střední a východní Evropy vloni poznala šampiony z Litvy, SINNERS se museli tehdy spokojit se třetím místem po jedné jediné porážce. Letošní ročník disponuje třemi sloty pro česko-slovenskou scénu, šanci udělat si jméno na mezinárodní scéně má naprosto každý. Kvalifikace jsou totiž z velké části otevřené.

Úvodní turnaj o místenky v česko-slovenské uzavřené kvalifikaci vypukl včera večer a celkem se představilo 44 týmů, což je parádní číslo. Mezi účastníky nechyběla ani řada známých jmen z těch, kdo si nevysloužil pozvánku. Všichni si tak užili parádní podívanou, a komu to nevyšlo, můžeš zkusit štěstí zase za týden.

Hned nahoře pavouka můžeme najít eEriness MARVO, jediného zástupce 1. Tipsport COOL ligy. eEriness však již v prvním zápase potrápil tým eKoVy BLUE a stopku jim v tom následujícím vystavila sestava Gifted.uRage. Do prvního čtvrtfinále o postup se dostali také eSuba Youngsters, kteří ukončili snažení jak hlavního týmu Semtex.Brute, tak i akademie Brute Juniors. Na Gited.uRage ale neměli, takže jim postup utekl o jediný zápas.

Do druhého zápasu o postup do uzavřené kvalifikace se dostali Headhunters a Universe, dva účastníci 2. Tipsport COOL ligy. Headhunters do té doby všechny válcovali, Universe jim ale dělali velké problémy a vyhrát se jim podařilo až v prodloužení. Podobně jako Universe a eSuba Youngsters, následně dopadly i další známé týmy ANDROMEDA a Fadee Gaming, které vypadly na úkor postupujících Too Hot to Handle a Cryptova.

Mezi dalšími poraženými najdeme například Team Moops, zatímco úspěšnou čtveřici z poloviny tvoří týmy bez organizace. Headhunters, kteří tentokrát hráli s finem namísto NIA, nejsou žádnou neznámou, sestavu Too Hot to Handle naopak tvoří jádro bývalých NecroRaisers. Všichni ostatní si svoji šanci musejí vystřílet opět v pondělí!

Harmonogram CZ/SK kvalifikace CEE Champions:
Pondělí 6. září od 18:00CEE Champions – 1. open kvalifikace
Pondělí 13. září od 18:00CEE Champions – 2. open kvalifikace
21. – 22. září od 17:00CEE Champions – Closed kvalifikace

Turnaj je zorganizován za podpory společností Alza Gaming, HAL3000, CZC.CZ, Datacomp, LYNX a X-diablo.

CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: oficiální grafika
Štítky: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.