Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci esportu, držte se. Profesionální liga v Mobile Legends měla více diváků než LEC a LCK!

10. 9. 2021 | 09:00 League of Legends Reportáž
Mobilní hry jsou velice populární náplní času v Asii a potvrzují to i nejnovější čísla ohledně sledujících Mobile Legends: Bang Bang Professional League. Tato indonéská liga přitáhla na jeden ze svých zápasů více než 1,7 milionů diváků. Samo o sobě by to nic neznamenalo, kdybychom neměli ty nejlepší porovnání s LoLkem, kde jak evropská, tak korejská liga počtem sledujících zaostala.
Je možné vůbec něčemu takovému uvěřit?
Je možné vůbec něčemu takovému uvěřit?
Zdroj: Julian Elona/ONE Esports

Tahle informace přišla jako blesk z čistého nebe, ale asi se fanoušci League of Legends budou muset spokojit s tím, že jejich nejoblíbenější počítačová MOBA hra byla předběhnuta mobilní verzí. Kdyby to alespoň byl Wild Rift, ale takhle to opravdu nevypadá dobře pro LoLkařský trh. Evropská liga LEC dokázala dosáhnout na nejvyšší počet sledujících během zápasu Fnatic vs. G2 Esports. Přesný počet byl 843 491. Naopak v Koreji se nejvíce fanoušků dívalo na finálový zápas mezi dvěma giganty DWG KIA a T1. Tady se hranice sledujících vyšplhala až na 1 315 849.

Jak jsme už ovšem prozradili, tak Mobile Legends obě tyto soutěže překonalo během zápasu indonéské ligy Bang Bang Professional League (MPL). Jednalo se o duel mezi úřadujícími mistry EVOS Legends a týmem RRQ Hoshi. Přesné číslo sledujících bylo 1 721 912. Tato informace jenom ukazuje na to, jak moc velký market mají mobilní hry v Asii a nám nezbývá nic než doufat, že se podobného úspěchu jedenkrát dočkáme u nás v Česku – nebo alespoň v Evropě.

Štítky: LEC, LCK, Mobile Legends
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.