Přejít k hlavnímu obsahu

Bitva nejlepších hráčů planety o velký balík! Ve finále EPL je ve hře také zisk Intel Grand Slamu

12. 9. 2021 | 11:26 Counter-Strike 2 Turnaj
Je to tady! 14. sezóna ESL Pro League se blíží ke svému konci a už dnes se rozhodne o jejím králi. Tím se stanou buď Natus Vincere, kteří by si tím pádem zajistili jako třetí v historii speciální cenu Intel Grand Slam, nebo Team Vitality. Na jedné straně bude střílet neskutečný s1mple, na té druhé zase obávaný ZywOo. Kdo z jejich souboje vyjde lépe?
ZywOo vs. s1mple
ZywOo vs. s1mple
Zdroj: koláž

Natus Vincere a Team Vitality. To jsou dva nejlepší celky ESL Pro League, které si to ve velkém finále rozdají o 170 tísíc dolarů a pozvánku na světové finále seriálu BLAST Premier. NAVI v případě výhry navíc získají teprve jako třetí v historii prestižní cenu Intel Grand Slam, která jim by jim přinesla sladký milion dolarů!

O motivaci ale nebudou mít nouzi ani Francouzi, kteří po letní přestávce zatím hrají skvěle. V play-off si bez ztráty mapy poradili s Gambit nebo OG a chtějí zase zaútočit na špici. Navíc, pokud své silné soky porazí, dostanou ke všem odměnám ještě sto tisíc dolarů navrch za to, že jim zabránili k získaní Intel Grand Slamu.

Pojďme si teď nalít čistého vína. Jasnými faktory za úspěchem či neúspěchem bude na jedné straně Mathieu "ZywOo" Herbaut, na druhé zase Oleksandr "s1mple" Kostyliev, aneb jména, která si v posledních letech podmaňují celý svět. Nejlepší hráč posledních dvou let je jasným klíčem úspěchu Vitality, ve všech posledních zápasech byl o třídu jinde než všichni na serveru. I když se hovoří jako o nepříliš úspěšném roce pro toho hráče, tak i přesto je statisticky stále jedním z nejlepších hráčů světa, což jen dokazuje, jak vysoko má nastavenou laťku.

To samé se ale samozřejmě dá říct i o s1mplovi, který chce o tři roky mladšího Francouze už konečně sesadit z trůnu. V tomto roce se mu to daří na výbornou, svou pozici si chce upevnit i do závěru roku. Řádí v každém špílu, z celého eventu se mu ale možná nejvíce dařilo ve včerejším semifinále proti Heroic, kdy za tři mapy atakoval magickou stovku zabití a byl jasným MVP na všech třech mapách. Kromě toho se ale v průběhu turnaje daří i ostatním hráčů NAVI o něco lépe než těm z Vitality, což ve vyrovnané konfrontaci může také být klíčem.

Kdo se stane šampionem prestižní světové ligy, sledujte už dnes od 16:00 na kanále PLAYzoneUP, kde toto velkolepé finále zakončí téměř měsíční pravidelnou dávku živých přenosů. Pojďte si to užít, bude to obrovské!

Play-off ESL Pro League S14
  Rusko NAVI2         
 10. 9. 16:00   Rusko NAVI2      
  Evropa ENCE0         
    11. 9. 19:15   Rusko NAVI-   
  Dánsko Heroic2         
 10. 9. 19:15   Dánsko Heroic1      
  Spojené státy americké Liquid 1         
       12. 9. 16:00   Evropa Šampion 
  Evropa OG2         
 9. 9. 16:00   Evropa OG0      
   Evropa NiP1         
    11. 9. 16:00   Francie Vitality-   
  Rusko Gambit0         
 9. 9. 19:15   Francie Vitality2      
   Francie Vitality2         
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.