Přejít k hlavnímu obsahu

Bjergsen se vrací! Je LEC jedním z možných míst, kde se může legendární midař usídlit?

13. 9. 2021 | 14:24 League of Legends Spekulace
Po ukončení hráčské kariéry bychom asi nikdy neřekli, že se Bjergsen pokusí o návrat. Ale o rok starší a plní nových informací můžeme říct, že je tomu tak. Legendární midař a spoluvlastník organizace TSM se v podle neoficiálních zdrojů připravuje na velkolepý návrat na profesionální scénu v roli hráče. Tou nejvíce nejasnou otázkou ale zůstává, kam chce vlastně zamířit?
Legenda se vrací.. možná?
Legenda se vrací.. možná?
Zdroj: TSM

Søren “Bjergsen” Bjerg patří k legendám League of Legends. Z mladého kluka, kterého šikanovali ve škole, se stal lídr jedné z největších světových organizací. Příběh to byl jako z pohádky, kdyby ovšem nebyl doprovázen neúspěchem na mezinárodní scéně, kde se svým týmem TSM nedokázal nikdy dosáhnout ničeho pořádného. Právě naopak se většinou jednalo o propadáky. Toho pravděpodobně největšího jsme se dočkali na loňském světovém šampionátu. TSM nedokázali vyhrát ani jeden zápas ve skupině a se skórem 0-6 se vrátili do Ameriky, kde Bjergsen následně ukončil svou hráčskou kariéru a přesunul se do role trenéra.

Nyní se ovšem má tento 25letý dánský midař vrátit na profesionální úroveň jako hráč, ale bude to mít těžké, protože LoLkařská scéna je talenty přeplněná, obzvláště na jeho pozici. V Severní Americe asi nepřichází v úvahu nikdo mimo TSM a tudíž připadá do možností návrat do Evropy. Ovšem kde se tady chce Bjergsen zabydlet? Není to zas tak těžká otázka na zodpovězení, protože hned tři týmy mají na midu volné místo.

Prvním z nich je Astralis, kde MagiFelix předváděl sice dobré výkony, ale zase nic tak speciálního, po čem bychom museli doslova toužit. Dalším týmem je EXCEL, ale tady můžeme předpokládat, že si nechá Nukeducka, který po svém návratu předváděl dobré výkony. A jako poslední je na seznamu nový přírůstek Team BDS. Ten od příštího roku převezme místo Schalke 04 v LEC. Investice do Bjergsena by byla určitě dobrá reklama, ale kromě statistik ze solo queue nemáme o dánské legendě jakékoliv poznatky. Mohou si tak dovolit takový risk?

Štítky: Bjergsen, TSM, LEC
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.