Přejít k hlavnímu obsahu

Ostrý duel s Brazilci! SINNERS se večer utkají s týmem FURIA

21. 9. 2021 | 17:06 Counter-Strike 2 Reportáž
Česko-slovenská jednička SINNER Esports postupuje mezi nejlepší osmičku turnaje Malta Vibes Knockout #2! Hříšníci se v prvním kole play-off, kam přímo dostali pozvánku, sice proti neznámým Finům z hREDS museli zapotit, společně s Entropiq ale nakonec míří dál.
SINNERS vs. hREDS
SINNERS vs. hREDS
Zdroj: sociální sítě týmu

V dalším turnaji od Eden Esports jsme sice minulý týden zasmutněli, když ENTERPRISE těsně vypadli v první fázi před branami play-off, avšak i tak tu stále máme dokonce hned dvě česko-slovenské stopy.

SINNERS díky výborným výkonům dostali pozvánku hned do druhé části, respektive play-off s jedním velkým pavoukem, kde na ně v osmifinále čekal celek hREDS. Až 157. tým světa dle HLTV měl být pro hříšníky jednoduchou kořistí, avšak finští střelci všechny překvapili. Na Infernu se jim dařilo na jedničku, za teroristy si vypracovali náskok 10:5, který pak v pohodě dobránili na 16:10. Ze řetězu se utrhl neskutečný Joona "Sm1llee" Holmström, jenž naše hvězdy poslal k zemi hned 36krát. Na druhé mapě Mirage už museli hříšníci pořádně zabrat pod kotlem, avšak hREDS se jich stále drželi jako klíšťata. Hra se přelévala ze strany na stranu, Češi ale díky skvělému oskarovi s 31 zabitími nakonec v nervy drásajícím konci brali výhru 16:14.

Rozhodnout se muselo až na Ancientu. Tam za útok diktovali tempo Finové, kteří vedli už 9:2, avšak jedenáct teroristických kol a 29 zabití NEOFRAGA zajistili SINNERS výhru 16:13. Byly to zase nervy, ale výhra je výhra. Díky tomuto skalpu si hned připsali jeden tisíc dolarů, dvakrát tolik si mohou připsat už zítra v 19:00, a to když vyhrají nad brazilskými hvězdami. Ano, hříšníci ve čtvrtfinále vyzvou FURIU, se kterou před čtyřmi měsíci odehráli svůj první velký zápas a prohráli 1:2. arT a spol. ale padají dolů, kdežto SINNERS zase míří nahoru. Dokazuje to i rozdíl pouhých pěti míst v HLTV žebříčku, kdežto tehdy to bylo pozic hned dvaadvacet. Hříšníci tak do mače vstoupí v trochu jiné roli, zápas to ale bude samozřejmě velmi náročný a chtít to bude lepší výkon než dnes.

Zapomenout ale nesmíme ani na naši druhou stopu. Ruští střelci domácí organizace Entropiq v osmifinále porazili bez ztráty mapy 2:0 přemožitele ENTERPRISE esports, ukrajinský tým Trasko, a ve čtvrtfinále narazí na nasazenou jedničku Team Spirit, nebo turecký "supertým" Eternal Fire. Obojí je opět něco hratelného.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.