Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta začíná už dnes večer! S kým se SINNERS ve Švédsku poperou o postup na uctívaný Major?

29. 9. 2021 | 14:44 Counter-Strike 2 Preview
Další obrovská šance ukázat se mezi elitou začne už zítra. Hráči SINNERS vyrazili na IEM Fall přímo do švédského Stockholmu, kde si se světovou elitou poprvé zahrají v offline prostředí, poté, co jim unikla tato možnost v rámci ESL Pro League. Proti komu byli hříšníci nasazeni a jaké jsou podrobnosti posledního RMR turnaje?
Hráči na cestě
Hráči na cestě
Zdroj: SINNERS Esports

Intel Extreme Masters Fall. Tak zní název posledního kvalifikačního turnaje na Major, který v prostředí švédského Stockholmu během 29. září a 10. října rozhodne o finálním pořadí regionálního žebříčku, určujícího postupující týmy na Major. Celkem 24 celků se ještě před startem IEM Fall rozdělilo do čtyř skupin po šesti, všechny se hrají souběžně a týmy se v nich utkají systémem Round Robin, tedy každý s každým. Zajímavá zpráva je, že se bude hrát formátem BO1, což by mohlo sedět především méně favorizovanějším celkům, takže doufáme, že i SINNERS se v tomto neobvyklém a krátkém formátu najdou a překvapí hvězdné celky, na což již ukázali, že mají.

Dva nejlepší týmy z každé skupiny zamíří do play-off, které se bude hrát formátem BO3. Jenom finále bude BO5, což je kritizovaná volba, neboť v něm nepůjde v podstatě o nic. Single Elimination pavouk sice nalezne celkového šampiona, ale další týmy budou stále bojovat o celkové umístění, neboť cenné RMR body jsou ve hře od prvního až do jedenáctého místa. Vítěz bere hned 2500, nejméně k získání jich je 938. Hříšnici aktuálně nemají na kontě ani jeden, a pokud chtějí na Major, tak to bude chtít opravdu špičkové výkony. Postup do play-off je povinností, a každé další místo získané místo jen zvyšuje šance, že bychom český celek na nejslavnějším turnaji vůbec viděli.

AOC MČR Tour

V tuto chvíli již známe složení skupin, takže si můžeme zhodnotit šance našeho zástupce. SINNERS ve skupině potkají staré známé Complexity, proti 16. nejlepšímu týmu světa stockholmská pouť vypukne ve středu od 20:15. Pod americkou organizací nyní střílí Marcelo "coldzera" David, tak uvidíme, jestli se hříšníkům podaří oplatit porážku z ESL Pro League. Ve druhém kole SINNERS vyzvou jeden ze dvou silných dánských týmů ve skupině, Heroic jsou největším favoritem na výhru skupiny a Casper "cadiaN" Møller jistě bude připraven.

Snad po těchto dvou těžkých duelech budou hříšníci ještě ve hře, protože poté je čekají dva dobře známé týmy z mnohých online turnajů. Víkend otevře duel proti Endpoint a v sobotu se svěřenci trenéra Tomkeejse postaví Movistar Riders. Pokud chce náš zástupce pomýšlet nad bojem alespoň o 9. místo, ne-li o play-off, tak tyto dva duely musí bezpodmínečně zvládnout. Také poslední soupeř totiž bude nejvyššího kalibru. Astralis sice neprocházejí šťastným obdobím, ale v offline prostředí jsou silní a divácky je tento duel vůbec nejzajímavější.

My vás celým turnajem budeme provázet na našem Twitch kanále s živým českým komentářem, takže si nás nezapomeňte v jednotlivé dny naladit, protože o offline premiéru SINNERS na Tier 1 scéně určitě přijít nechcete! Pro aktuální informace, reporty ze zápasů a statistiky také doporučujeme po celých pět dní sledovat náš web.

Zápasový harmonogram skupiny B:

Na závěr trochu postupových scénářů. 1250 bodů za deváté místo – což už samo o sobě znamená úspěch v podobě umístění v horní polovině – by například SINNERS vystřelilo na šesté místo tabulky, jenže pak by se až moc muselo spoléhat na ostatní týmy. Body za jen o dvě čísla lepší pozici, tedy za postup do play-off, by je virtuálně vyšvihly hned na čtvrté místo, z kterého by je musela vytlačit už sedmička týmů. I tak to stále není jisté, definitivně bychom je tak ve stejné zemi viděli, kdyby vyhráli čtvrtfinále a tím pádem skončili v nejlepší čtyřce, ale i umístění v TOP6 by mělo stačit. Pokud byste si chtěli započítat sami, níže najdete RMR tabulku a bodovou dotaci.

RMR ranking
Štítky: IEM Fall, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.