Přejít k hlavnímu obsahu

Coldzerův nelichotivý rekord: Bývalá světová jednička dostala 0:16 v pěti různých organizacích

28. 9. 2021 | 12:44 Counter-Strike 2 Zajímavost
Coldzera po odchodu z FaZe Clanu zamířil do týmu Complexity, hned při svém prvním turnaji se však střetl se svým bývalým zaměstnavatelem. Zápas o postup na BLAST Fall Finals však nezvládl a ještě k tomu si připsal nelichotivý rekord.
coldzera
coldzera
Zdroj: Complexity

Dvojnásobný nejlepší hráč světa, Marcelo "coldzera" David, se o víkendu poprvé představil v barvách Complexity, kam zamířil jako náhrada za zraněného Kristiana "k0nfig" Wienecke. Premiéra však nevyšla podle plánu, COL v dobře rozehraném utkání proti FaZe nezvládli postoupit na BLAST Fall Finals poté, co se stali prvním týmem, který na nejvyšší úrovni prohrál mapu Ancient s nelichotivým skóre 0:16.

Není to však poprvé, co coldzera prohrál tím největším možným rozdílem. Je to navíc již v páté odlišné organizaci, kde se mu „povedlo“ dostat kanára. První 0:16 přišla už v roce 2015, kdy se v barvách Luminosity Gaming střetl s týmem fnatic na turnaji DreamHack Winter. O rok později, tentokrát se stejnou sestavou v týmu SK Gaming, dostal v ESL Pro League kanára od australských Renegades, v čele se svým současným spoluhráčem Justinem "jks" Savagem. V roce 2018 střílela legendární brazilská sestava v organizaci MIBR s cílem ovládnout FACEIT Major. Ve skupinové fázi však narazili na Astralis, kteří je dokázali rozstřílet 16:0.

Přišel rok 2019, kdy se coldzera rozhodl opustit potápějící se loď a přestoupit do FaZe Clanu. Na turnaji IEM Bejing se v semifinále střetl opět s Astralis, kde Dánové naprosto zničili své soupeře 16:2 a 16:0. Pátá, dosud poslední a hlavně rekordní nula přišla ve zmíněném víkendovém BLAST Fall Groups před pár dny.

Nejlepší hráč světa z let 2016 a 2017 tak drží nelichotivý rekord, prohrál 0:16 rovnou v pěti různých organizacích. Zajímavostí je, že u první i poslední prohry byl nejlépe střílejícím hráčem Olof "olofmeister" Kajbjer, přičemž u čtvrté prohry byli oba na jedné potopené lodi. Jednou jsi nahoře, jednou dole – a nevyhýbá se to ani ikonám.

Štítky: coldzera
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.