Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq neudrželi vedení proti světovým jedničkám z NAVI, díky třetí výhře jsou ale play-off hodně blízko

30. 9. 2021 | 15:12 Counter-Strike 2 Reportáž
Pro české fanoušky nemusí být ostře sledovaný jen evropský RMR turnaj, protože našeho zástupce máme také v regionu CIS. Česká organizace Entropiq má své želízko v ohni v boji o samotný Major, pro postup ale musí na IEM Fall zazářit.
Entropiq vs. NAVI
Entropiq vs. NAVI
Zdroj: sociální sítě týmu

CIS scéna je opravdu silná, bohužel slotů na Major má stále pouze pět (a dokonce méně Legend statusů než Amerika). Právě jednička nejen toho regionu, samotní Natus Vincere, už si jako první tým na světě se 100% jistotou pojistili místenku na PGL Major, další věhlasné celky ale musí bojovat. Nepochybnost totiž nemají zajištěnou ani třeba Gambit Esports, kteří jsou těsně třetí v regionálním RMR žebříčku za NAVI a týmem Spirit. S dalším odstupem asi tisícovky bodů se nachází K23 a forZe, až za nimi najdeme aktuální světovou osmičku Virtus.pro, která selhala na minulém RMR turnaji. I kvůli tomu to další týmy v pořadí budou mít těžké.

Na osmém místě se díky vystoupení v EPIC League nachází ruská sestava české organizace Entropiq. Na kontě má 1 100 bodů a je posledním v pořadí, kdo bojuje o PGL Major. Na aktuálně běžícím turnaji IEM Fall potřebují Entropiq bodovat, což znamená umístit se co nejlépe v elitní pětici, která si rozdělí všechny RMR body. Přeskočit je potřeba hned tři týmy, takže kromě vlastních výkonů bude záležet na tom, jak si povedou nejbližší konkurenti – K23, forZe, Virtus.pro a Akuma. Vstup do turnaje IEM Fall ale vyšel na jedničku, takže naděje stále žije.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Den první

Do prvního dne posledního RMR turnaje sezóny vstoupili hráči Entropiq výhrou 16:13 nad ukrajinským týmem Akuma. Stejným výsledkem dopadl i duel proti AVE, což znamená, že česká organizace má po prvním dni stoprocentní bilanci, stejně jako Team Spirit a Natus Vincere. Na opačném konci jsou AVE, Nemiga a Akuma. Pro postup do play-off je potřeba skončit nejhůře druhý, a to (kromě určitých konstelací se třetím místem) Entropiq potřebují. Lámat chleba se proto bude až v dalších dnech, kdy vyzvou další neporažené týmy. Forma je však na místě, a i takoví NAVI se v prvním dni zapotili s týmy, se kterými by to možná nikdo nečekal. CIS scéna jen potvrzuje, že každý dokáže hrát s každým, takže doufáme, že Entropiq naváže na první den i v dalších třech kolech a zabojuje o Major. Další soupeř totiž bude z řady těch největších – samotní NAVI v čele se s1mplem.

Den druhý

Hned na úvod druhé pokračování IEM Fall čekala na Entropiq největší výzva skupiny. Proti světovým jedničkám z NAVI se ale nezalekli a na mapě Nuke ovládli CT stranu parádním skórem 11:4. Soupeř však kontroval ještě o chloupek lepším výkonem a bohužel zápas otočil. I přes výsledek však zástupci české organizace ukázali, že hrát můžou naprosto s každým. Možná ještě důležitější byl ale druhý duel, ve kterém se postavili proti týmu Spirit, který byl v prvním dni také stoprocentní. Velká bitva Entropiq na druhý pokus vyšla a díky tomu jsou krůček od postupu do play-off. Parádní zprávou je také fakt, že Akuma a K23 jsou na dně svých skupin, takže pokud Entropiq zaskórují RMR body, tohle duo s jistotou v bodování přeskočí. Třetím týmem na posunutí mimo pozice zajišťující Major by měl být forZe, kteří už zaznamenali už dvě překvapivé prohry s papírově slabšími soky.

Výsledky po 2. hracím dni
Výsledky po 2. hracím dni
Zdroj: PLAYzone.cz
Štítky: IEM Fall, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.