Přejít k hlavnímu obsahu

České samolepky ve hře! Entropiq se stávají první českou organizací, která to dotáhla na Major

2. 10. 2021 | 09:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Jak neuvěřitelné se zdá, že bychom na nadcházejícím Majoru, který je nejočekávanějším v historii, měli hned dvě české organizace? Ještě před pár měsíci by se to zdálo jako utopie, nyní však tahle realita nemusí být zas tak vzdálená. První krok je totiž splněný, Entropiq i přes prohru v posledním kole skupin zakončili pohádkovou cestu a zahrají si ve Stockholmu!
Entropiq
Entropiq
Zdroj: sociální sítě týmu

Tak jako probíhá IEM Fall v Evropě, kde oslavujeme parádní výhry našich SINNERS nad světoznámými týmy, probíhá i stejnojmenný turnaj také v regionu CIS. Boj o místenky na Majoru byl v posledních kolech základních skupin zamotaný i tam, avšak česká organizace Entropiq z toho po třech výhrách nakonec vyšla úspěšně!

Ruští střelci českého celku měli před závěrečným dnem na kontě tři výhry ze čtyř zápasů, jedinou prohru do té doby navíc utržili tím nejtěsnějším rozdílem a ještě k tomu proti světovým jedničkám. Nalajnované to měli dokonale, ale v posledním zápase bohužel nestačili na bulharskou Nemigu a pohroma byla na světě. Tímhle totiž spadli na stejné skóre jako jejich přemožitel, kdy Entropiq museli doufat v zaváhání týmu Spirit, aby vznikl takzvaný 3-way tie-breaker. Již kvalifikovaný tým na PGL Major opravdu prohrál a bylo jasné, že o umístění ve skupině musí rozhodnout až dodatečné zápasy. Ty se ve formátu MR3 každý s každým hrály vůbec poprvé.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Entropiq ale nervózní nebyli a vstoupili do miniturnaje výhrou nad Nemigou 4:2. Stejným výsledkem ale dopadly všechny další zápasy, kdy česká organizace nestačila na Spirit, a jelikož každý měl na kontě jednu výhru, šlo se na druhé kolo těch stejných zápasů. V něm hráči Entropiqu dvakrát utekli hrobníkovi z lopaty a po dvou bitvách v prodloužení těchto krátkých zápasů si vybojovali postup ze skupiny! Ten současně znamená také postup na PGL Major, poprvé v historii se tedy na turnaji nejvyšší kategorie, a přímo od Valve, objeví český pojem mezi týmy! CIS region už má své kompletní osazenstvo hotové a Entropiq do Majoru vstoupí v úvodní Contenders části.

Po dlouhých měsících otázek bylo splněno to, kvůli čemu česká organizace přijala do svých řad sestavu z Ruska. Už jen tímhle krokem se celá spolupráce vyplácí, nemluvě o tom, že zisky ze samolepek budou parádním boostem. A vůbec – jde sice o zahraniční sestavu, ale těšíte se, až si na vaši zbraň nalepíte samolepku s logem české organizace?! Ještě krásnější tahle pohádka může být, pokud by na ně dokázali v Evropě navázat SINNERS.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.