Přejít k hlavnímu obsahu

Dva týmy se loučí s 1. Tipsport COOL ligou, hvězdy z 2. ligy potvrdily své vysoké kvality

4. 10. 2021 | 11:58 Counter-Strike 2 Reportáž
Ač se už mohlo zdát, že 10. sezóna Tipsport COOL ligy už byla dávno uzavřena, tak na řadě ještě byla baráž. Ve hře bylo buďto udržení týmů mezi elitou, nebo posun výše nejlepších vyzyvatelů. Vše se sice hrálo bez oficiálního streamu, ale náboj měly jednotlivé zápasy velký.
1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Jubilejní sezóna 1. Tipsport COOL ligy nejméně vyšla DEFEATERS a nováčkům z GLORE, na které tím pádem čekala baráž. Druhý jmenovaný celek si navíc prošel změnami a baráž měla ukázat, jak na tom nyní jsou. Jejich vyzyvateli se v turnaji hraném GSL formátem stalo duo Cryptova, Dark Tigers, které opanovalo drouhou nejvyšší soutěž. V ní si sice prošli mnoha těžkými duely, aby si baráž vybojovali, ale nakonec svoji roli favoritů potvrdili.

Velká část baráže proběhla v sobotu, prvními poraženými se stali DEFEATERS. Jejich nestabilní soupiska podlehla Cryptově 6:16 na úvodní mapě a druhá se již ani nekonala, kontumační prohrou poté skončil i druhý duel, takže DFS jako organizace padají do 2. Tipsport COOL ligy. Premiérový postup mezi elitu naopak zaznamenala Cryptova, která pod svá křídla vzala Headhunters, tým bez organizace, a ten ukázal své kvality. Zajímavé bude sledovat, co s týmem bude nadále, protože mimo ligu hráli pod vlastním názvem, takže to bude i o tom, jak k tomu přistoupí sama ostravská organizace. Hráči jako Levi, zyored nebo NIO ale do 1. Tipsport COOL ligy patří.

Ve zbylých zápasech sobotního dne dokázali GLORE porazit Dark Tigers 2:0, jakmile ale GLORE na třech mapách nedokázali porazit Cryptovu, tak se tyto dva celky utkaly v rozhodujícím zápase o poslední místo v 1. lize ještě jednou. Nedělní duel ale už byl o něčem jiném, DTG se dobře připravili a kromě jedné těsné mapy, která došla do prodloužení, smetli GLORE jednoznačně a mladá sestava se tedy vrací do 2. ligy. Pro slovenskou pětici tygrů, kterou nedávno posílil zkušený jaro, jde o splnění jasného cíle. Tato organizace má mezi elitou tradici a v závěru sezóny ještě bude bojovat o Vodafone MČR 2021. Tenhle postup je před AOC MČR Tour velkou vzpruhou.

Celkový přehled a detailní statistiky jednotlivých zápasů, nejen této baráže, naleznete tradičně v Zápasovníku.

Baráž o postup či setrvání v 1. Tipsport COOL lize
  Slovensko DEFEATERS0      
 Sobota 17:00   Slovensko Cryptova2   
  Slovensko Cryptova2      
    Sobota 20:00   Slovensko Cryptova 
  Slovensko Dark Tigers0      
 Sobota 17:00   Slovensko GLORE1   
  Slovensko GLORE2      
         
     Slovensko GLORE1   
  Slovensko DEFEATERS0 Neděle 16:00   Slovensko Dark Tigers 
 Sobota 20:00   Slovensko Dark Tigers2   
  Slovensko Dark Tigers1      
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.