Přejít k hlavnímu obsahu

Sparta se letos spolehne jen na dva hráče. Johny bude tvořit obsah, JamesBony míří do Pardubic

6. 10. 2021 | 10:20 EA SPORTS FC 24 Přestup
FIFA 22 už nám oficiálně vyšla, avšak na domácí scéně vyplaval na povrch ještě jeden přestup. JamesBony opouští pražskou Spartou a stává se novým koněm FK Pardubice, kde doplní dva bývalé hráče Inside Games, jenž tuto sekci dosud utvářeli. Někdejší šampion iSport ligy by měl být týmovou jedničkou.
JamesBony
JamesBony
Zdroj: FK Pardubice / Inside Media

FK Pardubice jako první reprezentoval Štěpán 'RIIJK' Sobocki, na jehož vystoupení v eMOL Cupu navázali Matěj 'Miki' Mikan a Dominik 'Seron' Čermák, kteří dokonce ovládli prestižní e:LIGU. Pro nový ročník FIFY se ale pardubický klub rozhodl spojit síly s Inside Media, tedy agenturou provozující organizaci Inside Games. Ta stejně tak spolupracuje s moravským klubem 1. FC Slovácko, takže uvidíme, čím tato partnerství budou odlišná.

Co nás ale zajímá, tak kdo bude FK Pardubice reprezentovat. Při oznámení větší podpory esportu se tvářemi klubu stali František 'Kucera' Kučera a Lukáš 'Dodgy' Dočkal, dosavadní hráči Inside Games, sestavu ale ode dneška doplní třetí hráč. Novou posilou Pardubic se stává Jakub 'JamesBony' Němec, který od začátku roku 2020 reprezentoval pražskou Spartu. Tehdejší přesun z FC Viktorie Plzeň označoval jako splněný sen, protože je sám fanouškem klubu z Letné, ale Sparta se zřejmě rozhodla pro FIFU 22 vsadit jen na dva hráče. Jan 'Emerickson' Krupička a Martin 'Caster' Štěpán jsou prostě tahouni, na ostatní nezbylo místo. Stejně tak se Jan 'TheJohny' Hradil rozloučil s pozicí hráče a pod křídly Sparty už bude jeho pracovní náplní především různorodá tvorba.

„Jsem velice rád, že můžeme přivítat tak zkušeného hráče jako je Bony, který nám může pomoci v celkovém rozvoji našeho esportu a určitě má ještě co říct i jako FIFA hráč a má naši plnou důvěru,“ řekl v oficiálním oznámení manažer esportové sekce FK Pardubice, David Douděra.

„Od dob, kdy jsem na pardubickém hřišti dělal své první fotbalové krůčky už uběhla spousta času. Jsem moc rád, že se nyní do klubu vracím jako člen esportového týmu. Láká mě možnost podílet se na budoucnosti pardubického esportu a propojení reálného fotbalu s tím virtuálním,“ doplnil jej sám JamesBony.

Zkušený hráč s mnoha úspěchy by podle slov klubu měl Pardubicím pomoci i vybudovat stabilní esportové zázemí pro budoucí mladé hvězdy. Svoji premiéru v novém dresu si odbude 9. října na akci eRushit.
 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.