Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý americký profík prohrál boj s rakovinou v pouhých 26 letech

8. 10. 2021 | 09:00 Counter-Strike 2
Severoamerická CS:GO scéna truchlí. Bývalý profesionální hráč a někdejší vítěz Minoru, MAiNLiNE, podlehl rakovině po urputném dvouletém boji. Upřímnou soustrast nejbližším vyjádřily i dnešní hvězdy esportové scény.
MAiNLiNE
MAiNLiNE
Zdroj: Joe Brady

Michael 'MAiNLiNE' Jaber je jméno, které českým a slovenským fanouškům CS:GO mnoho neřekne, v Severní Americe ale tenhle hráč patřil mezi velké oblíbence. Svoji kariéru MAiNLiNE začal v Counter-Strike: Source, ale velké jméno si udělal až v CS:GO mezi lety 2015-2017. Vstupenkou mezi americkou špičku mu bylo angažmá v týmu Method, po kterém zažil svoji nejlepší etapu pod křídly týmu s názvem Enemy. Zahrál si ESL Pro League a se svými spoluhráči, z nichž stojí za největší zmínku sniper Kenneth 'koosta' Suen, dokonce opanoval NA Minor. Zahrál si tedy offline kvalifikaci PGL Columbus Majoru, což by později znamenalo přímo účast na Majoru.

Většina týmu později hrála jako Sefless Gaming, MAiNLiNE a spol. byli jedinou výhru od postupu na světové finále nejslavnější dlouhodobé ligy světa, ESL Pro League. Poslední úspěšné angažmá si Michael Jaber zažil v organizaci eUnited, se kterou vyhrál oblíbenou americkou lan párty Fragadelphia. Po scéně se posléze tak nějak potuloval a v roce 2018 si poprvé vyzkoušel také roli kouče, konkrétně v Ghost Gaming. Jako hráč už v podstatě vůbec nebyl vidět, ještě horší zpráva ale dorazila v následujícím roce. 24letému hráči byla diagnostikována rakovina varlat. Na léčbu vytvořil sbírku a podporu mu na sociálních sítích vyjádřil třeba Gabriel 'FalleN' Toledo.

Ani to ale nakonec ničemu nepomohlo. Ačkoliv už je to chvíle, co byl MAiNLiNE na scéně aktivní, tak mnozí na něj nezapomenou. Včerejším dnem už ale bohužel musíme tenhle fakt konstatovat v minulém čase. V pouhých 26 letech svůj boj s časem Michael Jaber prohrál, jak na Twitteru jako první oznámil Joel 'jcrueL' Cruel. Není sice stoprocentně potvrzeno, že skutečně podlehl rakovině, ale ve výsledku na tom tolik ani nesejde. Na bývalého profesionálního hráče vzpomíná spousta jeho někdejších parťáků jen v tom nejlepším. Pro naši scénu to byl sice jen jeden z mnoha hráčů, na opačné straně světa byl ale důležitým pilířem scény. Budiž mu země lehká.

Štítky: Mainline
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.