Přejít k hlavnímu obsahu

Hořké probuzení ze snu o třetím titulu. OG se loučí s The International již před finálovými dny

15. 10. 2021 | 14:30 Dota 2 Reportáž
Dvojnásobní mistři světa z týmu OG do třetice neuspěli. V play-off rekordního turnaje The International 10 prohráli dva zápasy ze tří a s Rumunskem se loučí bez cenných kovů. V jejich případě není cenou útěchy ani vyhraný milion dolarů, plánovali totiž hrát o mnohem více.
Smutek v táboře OG
Smutek v táboře OG
Zdroj: sociální sítě týmu

Příběh OG byl jako z pohádky. V roce 2018 se do základní sestavy přidal trenér Ceb, spolu s ním přišel Topson, který do té doby neměl žádné profesionální angažmá, a tým pod vedením N0taila ovládl The International. Když se ve stejném složení s JerAxem a anou tentýž úspěch podařilo i zopakovat, bylo zřejmě, že tenhle zápis do historie esportu jen tak nikdo nepřekoná. Trojice hráčů však byla odhodlaná pokračovat a triumfovat potřetí.

Na svůj další The International se OG museli dostat až skrze regionální kvalifikaci, protože přes žebříček Dota Pro Circuit jim to nevyšlo. Uměli se totiž vždy vyhecovat na jeden důležitý turnaj. V turnaji mimochodem postoupili na úkor slovenského hráče Skitera, když předtím ukončili snažení úřadujících vicemistrů světa, týmu Nigma.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Ve skupinové fázi OG zaznamenali tři výhry, čtyři remízy a jedinou prohru, díky čemuž postoupili do horního pavouka play-off. Právě bez pádu do LB zvládli obě svá tažení na trůn, tentokrát ale nezvládli hned první zápas. První hra se Secret byly vyrovnaná, v té druhé ale soupeř dominoval a OG přišli o poslední možnost zaváhat. Ve spodním pavouku porazili Quincy Crew, ale následně jim byla vystavena definitivní stopka.

Jejich soupeřem v TOP 8 turnaje byl Team Spirit, který předvádí opravdu dobré výkony. V první hře BO3 série se OG nepodařilo získat výhodu s draftem soustředěným na early game, když je ničil Collapsův Magnus. Druhá volba hrdinů byla bohužel podobná a pro OG dopadla ještě tragičtěji. Po dvou prohrách 0:2 se věčně usměvaví mistři světa v čele s N0tailem loučí s turnajem, smutek je v táboře OG obrovský.

Po vypadnutí se navíc s kariérou aktivního hráče rozloučil Ceb, nějaké změny tedy stoprocentně přijdou. Kromě něj, N0taila a Topsona se na TI10 představili také SumaiL a Saksa, u kterých uvidíme, jestli v týmu setrvají. Dle povahy hráčů se dá jasně říci, že se vrátí ještě jednou tak silní, otázkou je, jestli to bude ještě stačit.

Desátý světový šampionát probíhá až do neděle, sledovat celé dění můžete i s českým komentářem.

Štítky: OG, The International
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.