Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot posiluje česká jednička posledních dvou let

24. 10. 2021 | 12:54 NHL Přestup
Velkou posilu v cestě za obhajobou vítězství v Enyaq Hockey League hlásí pardubické Dynamo, potažmo tým Dynamo Eclot (DNE). Ten na startu nové sezony herní série NHL od EA Sports posílil Dzouvi, dlouhodobá česká jednička na virtuálních ledových kluzištích.
Dzouvi
Dzouvi
Zdroj: Dynamo Eclot

Adam „Dzouvi“ Menšík až do léta tohoto roku reprezentoval organizaci eKoVy, v rámci Enyaq Hockey League pak nastupoval v úvodních dvou sezonách v barvách Bílých Tygrů z Liberce. Nyní se ale jako rodilý Pardubák a velký fanoušek Dynama dostává do její organizace v rámci posílení DNE. „Jasně, že jsem strašně rád. Zkoušel jsem to už před rokem po první sezoně, ale tehdy mě Liberec ještě nepustil a já to chápal. Teď už to ale nová pravidla umožňovala a jsem velmi rád, že to dopadlo a konečně si za Pardubice zahraju,“ vzkazuje po svém přestupu.

V týmu pod hlavičkou nové organizace Dynamo Eclot se zařadí po bok již tak silné trojice Michal „hcpce1996“ Vaněk, Adam „CallMePablo“ Čejka a Jaroslav „Jarin“ Řehoř. Tým v tomto složení vyhrál pro pardubické Dynamo v loňské sezoně titul v rámci nejvyšší domácí soutěže Enyaq Hockey League a po příchodu Dzouviho by tak měl být papírově ještě silnější a automaticky se stává jedním z hlavních favoritů soutěže.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

„Je to pro mě obrovská motivace. S Libercem jsme nikdy nepřešli přes čtvrtfinále, tak to chci konečně prolomit a vyhrát samozřejmě celou ligu. Na nic jiného ani nechci myslet, protože tým budeme mít skutečně silný. Vždyť kluci to loni sami vyhráli, tak snad budeme společně ještě silnější,“ přeje si 20letý hráč, který v posledních dvou letech platí za největší hvězdu domácí scény.

Kromě Enyaq Hockey League se bude v barvách DNE účastnit také dalších online i offline turnajů, kterých během své zatím krátké kariéry nespočet vyhrál. A podle vlastních slov by rád pochytil nějaké to zkušenosti také v jiné hře, ve které patří tým Dynamo Eclot k užší domácí špičce. „Hodně hraju CSko, teď jsem skoro na desátém levelu na Faceitu, ale je to hodně těžký. Přeci jenom hraji převážně NHL. Určitě bych si ale někdy rád zahrál s klukama z týmu, kteří jsou v tom jedni z nejlepších u nás,“ těší se Adam Menšík na působení v ambiciózní organizaci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.