Přejít k hlavnímu obsahu

Šampionát střední a východní Evropy je u konce. Vítěz je z Ukrajiny, Češi ani Slováci na medaile nedosáhli

1. 11. 2021 | 08:47 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý ročník velkého mezinárodního turnaje je za námi, CEE Champions zná svého nového krále. V minulém roce triumfoval litevský tým před chorvatským, tentokrát se do finále probojoval ukrajinský zástupce a sestava ze Severní Makedonie. Opět se tak ukázalo, že i méně známé státy mají na mapě CS:GO co nabídnout.
Run or Die
Run or Die
Zdroj: CEE Champions

Boje o 20 tisíc dolarů v rámci CEE Champions měly v letošním roce tři české nebo slovenské zástupce. Našimi reprezentanty se skrze společnou kvalifikaci stal trojlístek Sampi.Tipsport, Entropiq Prague a Headhunters, ze kterého bohužel do play-off prošel jen jeden tým. Sampi bohužel nezvládli svoji hratelnou skupinu, Headhunters si vytáhli tři velmi těžké soupeře a Entropiq Prague zvládli úvodní krůček své cesty s jedním zaváháním.

Paradoxně díky druhému místu ve skupině neměli hráči Entropiqu vůbec špatný pavouk, což se potvrdilo hned v prvním kole, když vyřadili SACRAMENTO. Ve čtvrtfinále ale bohužel nestačili na mezinárodní mix 0to100, který následně bral bronzové medaile. Entropiq Prague se tedy s turnajem rozloučili jediný krůček od prize money. Stejně bolestný osud, jen ještě o poznání překvapivější, zažil také největší favorit turnaje, bulharský tým SKADE.

O titul krále CEE Champions se nakonec utkali Run or Die, tedy jádro bývalé Akumy, a BLUEJAYS. První mapa Inferno šla ve prospěch ukrajinského týmu a tento bývalý účastník RMR turnajů, který do posledních chvil bojoval o postup na PGL Major, nezaváhal ani na následné Mirage. Po loňském triumfu Litvy tak letošní primát šampiona střední a východní Evropy patří zástupci ukrajinské scény, která disponuje silnou základnou.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.