Přejít k hlavnímu obsahu

Matúš Kuchálik: Finanční pravidla, která mi fungují

25. 12. 2021 | 08:00 Všechny hry PR článek
Chtěl bys investovat, ale nevíš jak na to a bojíš se, že bys akorát prodělal těžce vydělané peníze? Matúš Kuchálik, jeden z poradců firmy Partners, si ve svém podcastu pro všechny připravil několik nijak složitých pravidel, díky kterým se člověk stane pánem svého investování a financí.
teorie peněz
teorie peněz
Zdroj: Teorie peněz

Společnost Partners už možná znáte díky Tipsport COOL Lize, v jejímž rámci proběhl takzvaný Partners Kvíz. Tenhle kvíz fungoval jako dlouhodobá soutěž, v níž si každý mohl nejen procvičit své znalosti z prostředí Counter Striku, z historie Tipsport COOL Ligy a MČR v počítačových hrách i ze své finanční gramotnosti, ale mimo to také vyhrát skiny do CS:GO v hodnotě přesahující hranici 30 tisíc korun.

Kromě finančního poradenství, životní pojišťovny Simplea, investiční společnosti nebo nemovitostního fondu Trigea provozuje finanční skupina Partners i několik webů, mezi které patří i finanční web Peníze.cz, na němž můžeš mimo několika skvělých rad a tipů do života najít třeba i dost zajímavé podcasty z finančního prostředí.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

V díle "Finanční pravidla, která mi fungují" se Matúš Kuchálik rozpovídá o jeho investování, jeho cílech do budoucna a hlavně o sedmi pravidlech, která pro něj fungují a mohou se stát inspirací pro všechny ostatní posluchače. Ale nebojte, nejde o žádné složité investiční taktiky ani o jiné zázračné strategie, které vám zajistí nesmírné bohatství do pár měsíců. Jde spíš o lehce pochopitelná pravidla a tipy pro každého, kdo se chce zajímat o svou finanční stabilitu a dobrou budoucnost.

V podcastu se tak v první řadě postupně dozvíte více o každém z jednotlivých pravidel, kromě toho se ale můžete doslechnout například i co je to takzvaná "dip rezerva", proč je dobré ji mít, jaká byla Matúšova největší investiční chyba, kam a jak celkově investuje a také to, jaké jsou jeho dlouhodobé cíle.

To všechno a mnohem víc si můžete poslechnout přímo v desetiminutovém podcastu Teorie Peněz, který se dá najít jak na Spotify, tak i na Apple Podcasts. Můžete si tak vybrat vaší oblíbenější platformu a kliknutím na její název si na ní rovnou tenhle díl pustit. Dole pod článkem si navíc můžete přes vložený přehrávač pustit podcast s Matúšem Kuchálikem i na YouTube.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.