Přejít k hlavnímu obsahu

Matúš Kuchálik: Komfort, strach a růst k dosažení cíle

18. 12. 2021 | 08:00 Všechny hry PR článek
Společnost Partners už můžete znát nejen proto, že jde o oficiálního partnera Tipsport COOL Ligy, ale také díky podcastům, za nimiž stojí Matúš Kuchálik, jeden ze zkušených finančních a investičních poradců této firmy. V jednom z dílů se Matúš v deseti minutách zaměřil hlavně na čtyři různé zóny, se kterými se ve svém finančním životě při dlouhodobém plánování potká téměř úplně každý.
Cíle
Cíle
Zdroj: Teorie peněz

V rámci již zmíněné Tipsport COOL Ligy se uskutečnil i takzvaný Partners Kvíz, do kterého stejnojmenná společnost dala ceny ve formě CS:GO skinů v hodnotě více než 30 tisíc korun. Kvíz probíhal jako dlouhodobá soutěž jednotlivců, v níž si každý mohl procvičit nejen své nasbírané Counter Strike znalosti, ale taky trochu oprášit historii Tipsport COOL Ligy a MČR v počítačových hrách. Část testu se věnovala také finanční gramotnosti, které se z velké části věnuje i Ing. Matúš Kuchálik, EFA ve svém podcastu na kanále Teorie peněz. Umět dobře hospodařit s pěnezmi je totiž základ úspěchu nejen v CS:GO a jiných hrách, ale i v reálném životě.

V díle nazvaném Komfort, strach a růst k dosažení cíle se od Matúše Kuchálika dozvíš o čtyřech různých zonách, do kterých se můžeš dostat v průběhu tvojí dlouhodobé finanční cesty dostat. Patří mezi ně zóna komfortu, zóna strachu, zóna změny a zóna růstu, přičemž každá z nich je něčím charakteristická, má své světlé i temné stránky a co je hlavní, z každé je cesta ven. Cílem každého, kdo si chce zajistit lepší budoucnost, by mělo být dostat se do zóny růstu. Ta je totiž pro dlouhodobé finanční hospodářství úplně nejlepší, v průběhu našeho života se ale často jednotlivé zóny nepravidelně střídají.

Co přesně každá ze jmenovaných zón představuje se dozvíte v pouze desetiminutovém podcastu, který si můžete pustit buď kliknutím na YouTube přehrávač pod článkem, nebo můžete pošetřit svá mobilní data a přehrát si podcast na jedné z podporovaných streamovacích služeb. Spustit jde jak na Spotify, tak i na Apple Podcasts, každý si tak může vybrat variantu, která mu zní nejpříjemněji.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.