Přejít k hlavnímu obsahu

Zemětřesení v Astralis je oficiální! Dupreeh, Magisk i zonic končí, nové hvězdy přicházejí

4. 11. 2021 | 10:08 Counter-Strike 2 Přestup
Spekulace se stávají skutečností. Už nějaký týden, nebo dokonce měsíc, se hovořilo o tom, že legendární úspěšné jádro dánské mašiny Astralis projde největšími změnami v historii, a dnes je to vše potvrzeno. S týmem se s koncem roku rozloučí dupreeh a Magisk, stejně jako ikonický trenér zonic. Na jejich místo dnes Astralis ale představili hodně zajímavé náhrady.
Nové posily
Nové posily
Zdroj: Astralis

Rok 2021 je pro fanoušky Astralis možná vůbec tím nejturbulentnějším. Už od loňského roku se tým pokoušel o šestičlennou soupisku, která ve výsledku byla nejvíce využita na to, aby si důležité pilíře základní sestavy důkladně odpočinuly. V dubnu však přišel velký šok, když se s týmem rozloučil Nicolai 'dev1ce' Reedtz, největší ikona Astralis a jeden z nejlepších hráčů světa, který zamířil do švédského celku Ninjas in Pyjamas. Od té doby scénou kolovaly všemožné spekulace o budoucích přestupech, protože většině končí smlouvy na konci roku.

Jako první potěšil fanoušky Lukas 'gla1ve' Rossander, který spojil další tři roky své kariéry právě s Astralis. Kvalitní in-game leader je základem úspěchu a Dánové to moc dobře vědí. Gla1vemu se narodil kluk, takže jistá budoucnost je pro něj nejdůležitější. V létě konečně přišla náhrada za dev1ce v podobě Philipa 'Lucky' Ewalda, který už si nedávno odbyl i premiéru na Majoru. Třetí pozitivní zpráva dorazila před pár týdny, když po důkladném zvažování nad svou budoucností setrvá v týmu také Andreas 'Xyp9x' Højsleth. Dneškem se však oficiálně dozvídáme, že se stane posledním členem originální sestavy, která pod křídly Astralis vznikla.

Tím se opět dostáváme do fáze dalších spekulací, které se vyrojily. Věčný náhradník Lucas 'Bubzkji' Andersen měl být nabízen jiným týmům na přestup, protože hráči příští rok končí smlouva a zřejmě se s ním v rámci přestavby nepočítá. Hráč, který vybojoval postup na Major, ale následně si na něm nezahrál, to má zřejmě spočítané. Vedle toho se ale postupně rozložila celá sestava Complexity, která ukrývala dva dánské poklady. V případě Kristiana 'k0nfig' Wieneckeho se okamžitě začalo hovořit o tom, že pokud by v Astralis nepokračoval Peter 'dupreeh' Rasmussen, tak by byl k0nfig naprosto ideální náhradou v roli entry fraggera. Ano, ten k0nfig, který už jednou nabídku v minulosti od dánské mašiny měl, ale tehdy zklamal tím, že dorazil pozdě na pohovor.

k0nfig & blameF
k0nfig & blameF
Foto: Astralis

Po k0nfigovi byl z Complexity propuštěn také Benjamin 'blameF' Bremer, jeden z nejlépe střílejících in-game leaderů na scéně, který ale opět zatoužil po tom, aby se mohl soustředit jen a jen na svojí hru. Dnes to všechno do sebe zapadlo, protože vedle dupreeha se s Astralis loučí také Emil 'Magisk' Reif. No a právě blameF s k0nfigem jsou parádními náhradami v rámci přestavby celého kádru. V průběhu roku se o týmu čtyřnásobných Major šampionů hovořilo, jak se celé původní jádro rozpadne, ale nakonec z něj části zůstaly a ty jsou doplněny parádními jmény. Už to nebudou Astralis, jaké jsme znali, ale tento nový směr může být určitě hodně zajímavý. Jedinou otázkou je, co skutečně bude s Bubzkjim, protože podle oficiálního článku s ním organizace stále počítá.

Do celé skládanky zbývá doplnit už jen jednu informaci. Kromě dvou hráčů totiž v týmu končí i táta celého úspěšného projektu, legendární trenér Danny 'zonic' Sørensen. O jeho konci se také spekulovalo již v průběhu roku, kdy byl jako jeho náhrada původně osloven Nicolai 'HUNDEN' Petersen, což se z logických důvodů nakonec skutečností nestalo. Novým hlavním trenérem Astralis se stává Alexander 'ave' Held, někdejší zonicův spoluhráč a bývalý trenér například týmu North. Také u něj platí, že se dánské organizaci podařilo ulovit zajímavé jméno.

Proměněné složení tradičního jména světa CS:GO už tedy oficiálně známe, výkony nové sestavy bude hodně zajímavé sledovat. Premiéru si odbude na BLAST Premier Fall Finals, pro Astralis v domácí kodaňské Royal Aréně. Rozluštit tak zbývá už jediné – kam nyní zamíří volní agenti dupreeh, Magisk a co bude se zonicem?

Nová sestava Astralis:

 Dánsko Lukas 'gla1ve' Rossander
 Dánsko Andreas 'Xyp9x' Højsleth
 Dánsko Philip 'Lucky' Ewald
 Dánsko Benjamin 'blameF' Bremer
 Dánsko Kristian 'k0nfig' Wienecke
 Dánsko Lucas 'Bubzkji' Andersen

 Dánsko Alexander 'ave' Holdt – trenér

ave
ave
Foto: Astralis
Zdroj: astralis.gg
Štítky: Astralis
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.