Přejít k hlavnímu obsahu

SK.swe, MiBR, Fnatic a další na Extreme Masters v Los Angeles

18. 10. 2007 | 16:03 Counter Strike 1.6
foto: Wikipedia.orgEvropský lídr na poli profesionálního hraní počítačových her - organizace Electronic Sports League - podniká historický krok. Vůbec poprvé během letité existence domova mnoha hráčů se aktivity soutěže přesunou za hranice starého kontinentu - za oceán do Spojených států. V rámci brzkého startu druhé sezony prestižní a bohatě dotované ligy Extreme Masters dochází ke startu úvodního turnaje v americkém Los Angeles, jehož finanční dotace ve výši 45 tisíc amerických dolarů je více než lákavá. Dva nejlépe umístěné týmy, které nespadají pod starý kontinent, navíc postoupí na závěrečné finále soutěže Extreme Masters, jehož dějištěm se s největší pravděpodobností staně německý veletrh informačních technologií CeBIT v Hannoveru.
Výchozí obrázek
foto: Wikipedia.org

Evropský lídr na poli profesionálního hraní počítačových her - organizace Electronic Sports League - podniká historický krok. Vůbec poprvé během letité existence domova mnoha hráčů se aktivity soutěže přesunou za hranice starého kontinentu - za oceán do Spojených států. V rámci brzkého startu druhé sezony prestižní a bohatě dotované ligy Extreme Masters dochází ke startu úvodního turnaje v americkém Los Angeles, jehož finanční dotace ve výši 45 tisíc amerických dolarů je více než lákavá. Dva nejlépe umístěné týmy, které nespadají pod starý kontinent, navíc postoupí na závěrečné finále soutěže Extreme Masters, jehož dějištěm se s největší pravděpodobností staně německý veletrh informačních technologií CeBIT v Hannoveru.

V druhém největším městě Spojených států se představí hned tucet špičkových Counter-Strike klubů z celého světa. Barvy Jižní Koreje bude hájit tým eSTRO, ve víru brazilské samby se ponesou klání týmu Made in Brazil a křest ohněm podstoupí nová sestava švédského klubu SK Gaming, jeden z šestice evropských zástupců. Zkrátka nezůstane ani domácí publikum. Spojené státy bude v Los Angeles reprezentovat klub Turmoil spolu s čtvrtým týmem nedávných World Cyber Games v Seattlu - eMazing. Americký tandem krátce po půlnoci doplní jména dvou domácích celků, které se přibližně v jednu hodinu ranní středoevropského času utkají o postupová místa v kvalifikaci. Boje základních skupin startují rovněž zítra, pro evropského diváka již v přijatelnějších 21 hodin.

Úvodní turnaj soutěže Extreme Masters v Los Angeles se díky výši prize money řadí mezi nejlépe dotované turnaje letošního roku. Bohatá americká pokladna nicméně ostře koresponduje s nízkou účastí, jejíž regulace je však pro soutěže podniku Electronic Sports League charakteristická, podobně jako preciznost a profesionální přístup pořadatelů. Ve Spojených státech se navíc jedná o ojedinělou událost. Counter-Strike 1.6 hraje v konfrontaci s mladším bratříčkem Source druhé housle, existence prestižního turnaje z dílen evropské organizace podpořená zimní edicí populární soutěží CPL Winter je tak pro americké hráče doslova živou vodou.

Již tak vysoký kredit očekávané události umocňuje její umístění v jednom z nejmodernějších výstavišť současnosti - známém Convention Center, jež reflektuje onu luxusní stránku perly Kalifornie. Ostatně úvodní turnaj Extreme Masters bude součástí veletrhu s názvem E for All, který je jakousi náhražkou za akci jméněm E3, herní výstavy, jejíž existence se zdá být definitivně u konce. První snímky z místa dění jsou ke shlédnutí na oficiálních webových stránkách soutěže, zde. Jedna z fotografií zachycuje i známého polského žurnalistu ve službách zpravodajského serveru GGL - Michaela Blicharze (Carmac) - jenž je zárukou výborné reportáže.