Přejít k hlavnímu obsahu

Otřes ve Vitality! Do francouzkého týmu údajně míří trio z Astralis

6. 11. 2021 | 15:50 Counter-Strike 2 Přestup
Po neúspěchu Vitality na PGL Majoru, kde Francouzi skončili už ve čtvrtfinále, se údajně chystá v týmu velká změna. Jeho řady má totiž rozšířit trojice bývalých osobností z Astralis dupreeh, Magisk a zonic, naopak má skončit legendární Shox.
Vitality Dupreeh, Magisk a zonic
Vitality Dupreeh, Magisk a zonic
Zdroj: Dexerto

Ve Vitality se schyluje k obovské přestupové bombě. Podle francouzského insidera neLa mají od nového roku do týmu zamířit Peter "⁠dupreeh⁠" Rasmussen, Emil "⁠Magisk⁠" Reif a kouč Danny "⁠zonic⁠" Sørensen, tedy trojice, která byla jen pár dní zpět vyřazena ze sestavy Astralis. Místo jim uvolní dosavadní trenér Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam, nejnovější akvizice týmu Jayson "⁠Kyojin⁠" Nguyen Van a hlavně také legenda Counter-Striku Richard "shox" Papillon.

Informace o plánované změně se objevila den po vyřazení Vitality z PGL Stockholm Majoru, kde sice dokráčeli do čtvrtfinále, ale v celém turnaji předváděli nepřesvědčivé výkony a se skóre 0-2 byli blízko vyřazení. Proto se organizace rozhodla k velkému zásahu do sestavy, která mimojiné znamená, že po dvou letech ji opouští Major šampion z roku 2014 shox. Ten s Vitality vyhrál EPICENTER 2019, IEM Peking 2020 a BLAST Premier Fall 2020, a získal spoustu druhých míst. 

Trojice bývalých hráčů Astralis by se měla přidat k novému týmu na začátku příštího roku, kdy jim vyprchá smlouva. Pokud se tato informace potvrdí, sestava Vitality pro rok 2022 bude následující:

 Francie Dan "apEX" Madesclaire
 Francie Mathieu "ZywOo" Herbaut
 Francie Kévin "misutaaa" Rabier
 Dánsko Peter "dupreeh" Rasmussen
 Dánsko Emil "Magisk" Reif

 Dánsko Danny "zonic" Sørensen – trenér

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.