Přejít k hlavnímu obsahu

Seron a Dalas potvrdili role favoritů a ze skupiny G míří do play-off Logitech COOL ligy

8. 11. 2021 | 16:19 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Logitech FIFA COOL liga je v plném proudu a my pomalu uzavíráme druhou skupinou fázi, kde se bojuje o místenky do play-off. Dnes máme na programu skupinu G, kterou můžete sledovat buďto na našem Twitch kanále, nebo tady, kde vás budeme informovat o průběžných výsledcích.
Coverage skupiny G
Coverage skupiny G
Zdroj: PLAYzone

Po pondělní skupině G jsme se rozloučili s K1lerisem a MrRicim. Ani jeden z nich se nemá za co stydět, ba naopak, oba dva předvedli úctyhodné výkony. Skupinou bez jediného zavrávorání proklopýtal Dominik "Seron" Čermák, který těsnými výsledky porazil MrRiciho a Dalase. Druhým postupujícím se po napínavých soubojích v losers bracketu stává nynější Baníkovec Martin "Dalas" Vujtík. Ten v rozhodujícím duelu porazil nešťastného MrRiciho z organizace Dark Tigers.

Výsledky skupiny G
Výsledky skupiny G
Foto: PLAYzone

Dalas-MrRici

Celkově páté utkání těchto borců nabídlo dva rozdílné poločasy. První půle a především úvod utkání byly v režii Dalase, který vstřelil celkem tři góly a takřka celý ten poločas byl lepším hráčem. MrRici se vcítil do role Dalase a hra se otočila. Zástupce Dark Tigers svého soupeře vůbec nepouštěl k balónu, avšak dokázal vstřelit pouze jeden gól, což ho může v celé sérii ještě mrzet. Postupový výsledek potvrdil Martin "Dalas" Vujtík i ve druhém utkání, kde zvítězil 2:0 a postupuje společně s Dominikem "Seron" Čermákem do TOP 8.

MrRici-K1leris

Všechno špatně. Tak se dá shrnout Riciho představení v prvním zápase proti K1lerisovi, kde podlehl 1:3. Ricimu se během protiútoků K1lerise bortila obrana a odrazy na kopačky soupeře mu taky po psychické stránce nepřidaly. Mince se však obrátila v odvetném utkání. První půle druhého zápasu nabídla velký počet šancí a hru ze strany na stranu. Po první půli byl rozhodně spokojenější Rici, který vstřelil hned dvě branky a vyrovnal celou sérii. V dobrém rozpoložení Rici pokračoval i nadále a v druhé pětačtyřicetiminutovce nasázel další čtyři branky. K1leris se s Logitech FIFA COOL Ligou zřejmě nerozloučil úplně podle jeho představ, ale i prohry k esportu patří.

Dalas-Seron

Souboj hráčů se dvěma mečboly mezi Dalasem a Seronem měl pro některé možná neočekáváný průběh prvního zápasu. Dalas měl v zápase docela dost nadějných útoků, ale na rozdíl od prvního duelu s K1lerisem nic neproměnil. Zato jeho oponent Seron si díky své profesorské hře dokázal ukrojit tříbrankové vedení a do druhého zápasu může jít s klidnou hlavou, nicméně musí být stále na pozoru. Do odvetného zápasu vkročil pravou nohou Dalas, jenž hned ve 3. minutě vsítil branku. Následující branku vstřelil rovněž Dalas, avšak Seron se dokázal oklepat a srovnal krok na 2:2. Výsledek vyrovnaného dvojzápasu kosmeticky upravil Dalas na konečných 3:5 ve prospěch Dominika "Seron" Čermáka, který se stává prvním postupivším ze skupiny G.

Seron-MrRici

Úvodní zápas druhého duelu skupiny G přinesl mnoho zajímavých a netradičních situací. Gesto fair-play a čestnost ukázal  MrRici, který si dal vlastní gól po tom, co měl soupeř problém s internetem. Za to dáváme velký palec nahoru, jelikož ne každý by se po vstřelení vedoucí branky proti soupeři jako je Seron zachoval takhle velkoryse. Zbytek zápasu se nesl v defenzivním stylu, ale jeden gól přece jen padl. Autorem poslední branky byl Seron. Hon za vítězstvím v podání MrRiciho se zdál být velmi nadějným, ovšem v samotnému závěru si Seron remízový stav 1:1 pohlídal a celou sérii dotáhnul do vítězného konce. Seron z týmu Sampi míří do horní části tabulky za Dalasem, kde se utká o postup do play-off. O setrvání v soutěži se utká dvojice K1leris-MrRici.

Dalas-K1leris

Vstup do zápasu v prvním duelu parádně načasoval Dalas, který z prvního útoku vykombinoval K1lerisovu obranu a vstřelil úvodní branku. Z jeho týmu se v prvním zápasu blýsknuli dvougóloví střelci Johan Cruyff a David Ginola. Jeho oponent K1leris si vytvořil pouze dvě gólové situace, ale zato obě využil. Odvetný zápas se nesl ve stejném duchu a znovu zvítězil Dalas, tentokrát však poměrem 3:2. První výhru v celkovém pavouku si tak připisuje Dalas a postupuje do vítězné části tabulky. Přesně opačným směrem pokračuje K1leris, který už nad sebou má zdvižený ukazováček a v dalším zápase bude muset vyhrát.


Pro zpříjemnění pondělního sychravého dne je zde pro vás skupina G Logitech FIFA COOL Ligy, kde byla nalosována následující čtveřice hráčů: Martin "Dalas" Vujtík (FC Baník Ostrava esports), Dominik "Seron" Čermák (Sampi.Tipsport), Richard "MrRici" Růžička (Dark Tigers), Aleš "K1leris" Kubík (Bohemians esports). První dva jmenovaní si zajistili účast už v minulém ročníku FIFA COOL Ligy a další dva si místa vydobyli v první skupinové fázi. Skupina G se, stejně jako ty ostatní, bude hrát formátem GSL, kde mají hráči možnost jednou zaváhat.

Pondělní stream započne zápasem v 17:15, kde se utká Martin "Dalas" Vujtík proti Aleši "K1leris" Kubíkovi. Před aktuálním ročníkem se oba hráči rozhodli změnit své klubové barvy a přesídlili do jiných týmů. Dlouhodobý zástupce teplických barev Dalas se přestěhoval na do slezské Ostravy, kde momentálně hájí esportovou sekci fotbalového Baníku Ostrava. K1leris posílil klokany z Vršovic, u kterých se urodilo opravdu hodně změn. Ostravský Dalas má za sebou docela povedenou AXE COOL ligu, sice ve finálním hracím dni nedokázal porazit ani jednoho ze tří medailistů, ale i přes to si odnesl odměny za pěkné čtvrté místo. Jeho protivník se na minulém ročníku COOL Ligy neukázal, ale zato se ukázal někde jinde. K1lerisovi se na Big Shock! COOL Poháru podařilo uhrát krásné druhé místo, čímž si vysloužil angažmá v Bohemians. Do vzájemného zápasu těchto dvou hráčů vstupuje v roli favorita Dalas, který by měl potvrdit své zkušenosti. Také se zřejmě můžeme těšit na velké množství branek a hru ze strany na stranu.

Hned po prvním klání se ukáže další dvojice hráčů – Dominik "Seron" Čermák a Richard "MrRici" Růžička. Seron je u nás zřejmě nejperspektivnějším hráčem, což už několikrát potvrdil. Obléká dres týmu Sampi, který se řadí do vyšších řad v několika esportových odvětvích. Seronovým nejčerstvějším úspěchem je vítězství na mistrovství Slovenské republiky. Mladý Seron sice není rodilým Slovákem a ani tam nežije, ale mezi českou a slovenskou FIFA scénou je určitá spolupráce, takže se daných mistrovství mohou zúčastnit jak Češi, tak Slováci. O MrRicim se poslední roky moc nemluví, nicméně pořád to v sobě má a pro nás je černým koněm skupiny G. Minulou sezónu dokázal hned v prvním kole porazit svého spoluhráče Matejse, ale bohužel nevyužil ani jeden ze dvou mečbolů a vypadl společně s jeho bývalým parťákem ze skupiny. MrRiciho jsme měli možnost vidět ve snažení o postup do TOP 16, které úspěšně zvládnul. Skupinou prošel bez jediné porážky a připsal si výhry nad Sirisetemsedm a FCMARTINEM. Papírovým favoritem je v tomto utkání rozhodně Seron, ale stát se může cokoli, jde přece o FIFU.

Skupinu G se zajímavými aktéry můžete sledovat už v pondělí od 17:00 na našem Twitch kanále, kde budou odvysílány všechny duely. Streamem vás provedou Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Dospělí si můžou zábavu okořenit u sázkové kanceláře Tipsport, která nabídne předzápasové i live kurzy.

Štítky: FIFA COOL liga