Přejít k hlavnímu obsahu

Závěrečná skupina Logitech COOL ligy je tady! Kdo doplní osmičlennou sestavu do play-off?

9. 11. 2021 | 09:48 EA SPORTS FC 24 Preview
Po třech dechberoucích skupinách nás před play-off čeká ještě jedna poslední, a sice skupina H. Tato skupina může připomínat skupinu F, kde se utkali DRMi10, T9Laky, Caster, Matejs, protože je stejně nadupaná a může postoupit takřka kdokoli. Společně se ve zkratce podíváme na minulou skupinu a samozřejmě si zanalyzujeme jednotlivé hráče skupiny H.
Preview skupiny H
Preview skupiny H
Zdroj: PLAYzone

Po náročném pondělí jsme si večer odpočinuli u Logitech COOL ligy, konkrétně u skupiny G, kde se představili Dalas, Seron, MrRici a K1leris. Byli jsme svědky nádherných bojů, ze kterých vzešli vítězně především favorité, ale hra tomu většinou nenasvědčovala. V prvním zápase o postup se utkal Dalas se Seronem, který sice ve svém úvodním kole nepředvedl moc dobrý výkon, ale nakonec Dalase dokázal porazit. Dominik "Seron" Čermák se tak jako první hráč skupiny G dostal do čtvrtfinále play-off.

V části poražených síly změřili MrRici a K1leris. S Logitech COOL ligou se rozloučil finalista Big Shock! COOL poháru K1leris. Rozhodující souboj kdo s koho tak sehrál Dalas s MrRicim. Druhý jmenovaný předváděl skvělé výkony, v prvním kole se mu navíc málem povedlo porazit Serona z týmu Sampi. Riciho hra nestačila ani na Martina "Dalas" Vujtíka, který si svým houževnatým fotbalem dokráčel pro místenku do čtvrtfinále.

Kompletní skupinovou fázi s pořadovým číslem dva uzavře středeční skupina H, do níž byli nalosováni MarioOoso99 (TOP 4 AXE COOL ligy), Cristy (TOP 8 AXE COOL ligy), Saint_SB10 (postupující z první skupinové práce bez prohry), CptKubajz (postupující z první skupinové fáze s jednou prohrou). Z druhé skupinové fáze, kde se hraje GSL formátem, postupují z dílčích skupin dva hráči do play-off!

  • MarioOoso99 (Entropiq)
  • Cristy (SINNERS)
  • Saint_SB10 (Bohemians esports)
  • CptKubajz (SuperSlavia)
Pavouk skupiny H
Pavouk skupiny H
Foto: PLAYzone

Úvodní zápas závěrečné skupiny svede Mario "MarioOoso99" Gumbrešt proti Jakubu "CptKuabjz" Pudilovi. MarioOoso se po působení ve Spartě, kde se mu dařilo, odpíchnul a dostal laso z Entropiqu. Nyní tedy obléká zeleno-černé barvy, stejně jako Tomáš "TheHateris" Rys nebo Matěj "Matejs" Dunka. V novém dresu si už připsal třeba druhé místo na Alienware Open Air. CptKubajz z pražské Slavie si oproti tomu v letošním roce, ale ještě ve starší FIFĚ, připsal už dva velké úspěchy, a to první místo na eLEAGUE a stříbrné umístění v e:LIZE. Papírovým favoritem je spíše MarioOoso, ale jeho oponent Kubajz nám už nejednou ukázal, že patří k hráčům, na které se nesmí zapomínat. Každopádně MarioOoso se dá označit za hlavního adepta na postup ze skupiny.

Následující duel obstará Timotej "Cristy" Starinský se Svatoplukem "Saint_SB10" Bouškem. Hráč organizace SINNERS se v minulém ročníku AXE COOL ligy prezentoval skvělou hrou, ale bohužel výsledek byl takový, jaký byl. Za prohru ve čtvrtfinále se určitě nemusí stydět, ale když v hektickém zápasu vyrovnáte z 0:3 na 3:3 a i přesto nakonec prohrajete na penalty, tak to pořádně zabolí. Saint se v AXE COOL lize neukázal, vždyť ho taky v tu dobu skoro nikdo neznal. Nynějšímu klokanovi se ale povedlo vyletět z "nuly" na vrchol, když vyhrál Big Shock! COOL pohár a všem vypálil rybník. Díky vítězství v poháru si vysloužil místo v esportové Bohemce a nyní působí na profesionální scéně. Někteří měli v první skupinové fázi obavy, že neuspěje a vypadne, ale potvrdil pravý opak. Utkají se dva hráči s velkou produktivitou šancí, co rádi drží balón.

Vyrovnaná skupina H startuje ve středu od 17 hodin na našem Twitch kanále, kde budou odvysílány všechny duely. Streamem vás tradičně provedou Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Dospělí si můžou zábavu okořenit u sázkové kanceláře Tipsport, která nabídne předzápasové i live kurzy.

Štítky: FIFA COOL liga