Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší recept na MČR? Mrkněte, jaký by vám doporučili naši komentátoři Guseppe MČR v LoL!

9. 11. 2021 | 14:16 League of Legends Rozhovor
Hlavní část Guseppe MČR v League of Legends se blíží a je na čase podívat se na to, co by vám doporučili naši komentátoři jako nejlepší recept na úspěch mezi elitními “kuchaři” naší domácí scény. Pokud jsou nějaké ingredience, které vám v těchto receptech chybí, tak neváhejte a dejte nám vědět, jak jednotlivé recepty poladit, aby byly naprosto přesné!
Recepty našich komentátorů!
Recepty našich komentátorů!
Zdroj: PLAYzone

Dnešní zadání pro komentátorskou šestici bylo jednoduché. Na chvíli se převtělili rolí kuchařů a sestavili nám pořádný recept na pravý nefalšovaný Domácí Úspěch. Někteří se rozhodli pojmout své recepty velice detailně a ostatní zůstali u klasiky, které funguje v “restauracích” na naší domácí scéně. Dost už ale bylo keců, jde se vařit!

Pavel "Mozilla" Klaban
Pavel "Mozilla" Klaban
Foto: PLAYzone

Recept na Českou Guseppizzu od Mistra kuchaře ČR. Suroviny jsou následující:

  • Kolečka makrostrategického salámu
  • Tunu parmaskillzánu
  • Rajčatový draftzáklad
  • Italské Čtyřlístky
  • Pečlivě kynuté a potrénované těsto

Nemusíte být velký kulinářský génius abyste věděli, že na dobrou vítěznou pizzu je potřeba kvalitní pečlivě kynutý potrénovaný těsto. Když se v tom procesu budete flákat, nebudete kynout naplno, tak se ta pizza prostě neudělá.

Rajčatový draftzáklad. No tak tady si musíte najít pořádnýho dodavatele. Sice se vám to trochu prodraží, ale není nad kvalitního jihokorejského dovozce draftzákladu nebo hlavně teď jsou trendy výrobky z Číny. Pokud chcete přece jen zvolit alternativního dovozce, můžete se porozhlédnout v Evropě, ale pozor. Za žádnou cenu nikdy nedovážejte rajčatový draftzáklad z Ameriky. Můžete rovnou pizzu vyhodit.

Pak už před zapečením pizzy je potřeba jen nahodit všechny ty ostatní ingredience. Pěkná jihokorejská Faker kolečka salámu, tak minimálně tři balení parmakillzánu z evropskýho soloQ (nejdřív ale zkontrolujte trvanlivost, nechcete tam dávat parmaskillzán, kde na balení je varováni: ff15openmid, to je označení pro toxické prošlé výrobky) a pak už jen dozdobit italskými čtyřlístky a nebo čímkoliv zeleným, protože jestli čtete tenhle text, tak už v sobě něco zelenýho stejně máte. 

Pořádně to propečte v troubě, jako v tý reklamě v televizi, nebo na streamu a pak už jen stačí vychutnat se svými kamarády, co měli dostatečnou odvahu přečíst tento recept až do konce. Samozřejmě lajkuj a hlavně sdílej s kamarády, ať je co nejvíce Mistrů kuchařů ČR. A pokud si na recept nevěříte, můžete navštívit staré dobré značky, jako například eSubaceria ci Pizzinners, kde zaručeně najdete Mistry kuchaře ČR.

Jiří "Johanides" Bananides
Jiří "Johanides" Bananides
Foto: PLAYzone

Recept je v takovém případě velice prostý. Nejprve na domácím trhu najdeme ty nejkvalitnější dostupné ingredience a postavíme z nich vítězné menu.

Prvním chodem je uspět ve skupině, tady je potřeba dát si pozor, abychom výkony dostatečně osolili a ty tak nebyly bez chuti.

V následném play-offs přichází polévka, kde se nám míchá spousta věcí dohromady. Tady sázíme na trpělivost a především zkušenosti nabrané z předchozích vaření. Pomalu tažený vývar nás doprovodí k hlavnímu chodu.

Tím je samotné grandfinale. A tady už nelze odpouštět nedostatky. Precizně připravené komponenty k vytvoření zlatého pokrmu máme nachystané. Dokonalý draft, přečtení soupeře, podpora davu. Vše je na naší straně, stačí si jen pohlídat minutku a nenechat si z kuchyně ukrást Barona.

Dezert v podobě týmové oslavy můžeme doplnit řádným digestivem pro podporu trávicího traktu. Pro více receptů můžete očekávat knihu "Vaříme esport s úspěchy s Banánem".

Aneta "Charmie" Cichowská
Aneta "Charmie" Cichowská
Foto: PLAYzone

K výhře je potřeba přichystat si takové menu, které které bude složeno z těch nejlepších surovin. Uvařeno s precizností, odhodlaností a s využitím toho nejlepšího kulinářského skillu. 

Prvním chodem v našem tříchodovém menu je předkrm. Jeho základem je vybrání vhodné vítězné sestavy a opepřit to zabanováním nepřátelských comfort, či meta picků. 

Jako následující tu máme hlavní chod, ve kterém do sebe musí vše zapadat jako puzzle. Je zde potřeba využít zkušeností a smíchat hlavní ingredience. Jsou jimi například timery, killy, objectivy apod., bez kterých se výhra neobejde. 

Sladkou tečkou na závěr je samotná oslava s kapp(kou) toho nejkvalitnějšího alkoholu dle libosti. CHEERS!

Tomáš "Mortsche" Anděl
Tomáš "Mortsche" Anděl
Foto: PLAYzone

Základ receptu musí tvořit smysluplné ingredience. Nemůžeme přece skládat tým, jako když pejsek a kočička pekli dort, proto musí být každý hráč poctivě zvolen.

Svého hráče musíme pečlivě vyscoutit v soloQ a brát ohled jak na jeho rank, tak i samotný gameplay. Ideálně si na každou pozici vyhlídneme víc kandidátů, abychom během skládání mohli recept obměňovat a zdokonalovat. 

Následně si s každým vyhlídnutým hráčem sedneme na 1v1 a zjistíme, jestli je to po lidské stránce někdo, koho bychom ve svém týmu chtěli a s kým bychom si rozuměli. Na výherní recept můžeme používat jen ty nejlepší ingredience ze specializované prodejny a ne ze sámošky na rohu. 

Jakmile si jednotlivé hráče proklepneme, tak může začít zkušební trénink. Během něhož se dozvíme, jak jednotlivé ingredience spolu ladí a jestli bude výsledný produkt podle naší chuti. Na rozdíl od vaření máme tu výhodu, že můžeme ubírat a přidávat podle libosti. Důkladně si zapisujeme, jak jednotlivé ingredience spolu fungují a poté vyhodnotíme, která kombinace je správná. Správný recept poznáme, jakmile po ochutnání zavoláme: "To je ono!"

David "Davkouny" Vogel
David "Davkouny" Vogel
Foto: PLAYzone

Vezmeme vyvážené ingredience v podobě talentovaných mladých hráčů s jasnou myslí, motivací, individuálním skillem, soustředěním, konzistentními výkony, nejnovějšími počítači, nejlepší fyzickou kondicí, perfektními reflexy, znalostí pěti světových jazyků, kteří navíc adoptují a zachraňují koťátka a štěňátka. Smícháme s trenérem, který má perfektní metareading, motivační schopnosti Marcuse Revolty a žil pět let v Jižní Koreji. Pečeme v páře, nejlíp následované s vířivkou po každých scrimech. A nebo prostě vezmeme eSubu.

Jan "Kangae" Sekanina
Jan "Kangae" Sekanina
Foto: PLAYzone

Pokud začnu úplně na samotném začátku, zaměřil bych se na pevný základ. Na začátku roku bych potryoutil co nejlepší sestavu, která by si měla sednout – ať už skillově, playstylem či komunikací. Pokud by se mi podařilo sehnat nejdražší položku v Česku, a to je gaming house, ideálně bych hráče nahnal tam. Pak už zbývá přidat chuť v podobě zkušených a kvalitních trenérů, kteří se po celý rok budou sestavě věnovat. 

Pravidelné tréninky, práce s mentální stránkou hráčů, metareading a dobrý přístup by měl po pár měsících přinášet dobrý výsledek. Samotný turnaj by měla být pro hráče třešnička na dortu za tvrdě odvedenou roční práci.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Guseppe MČR v League of Legends začíná už tento pátek, tak si ty nejlepší souboje na domácí scéně nenechte ujít, protože kromě slávy také budeme hrát o krásný prize pool ve výši 100 000 Kč. Největšími favority jsou eSuba, SINNERS a Dynamo Eclot, ovšem překvapit může kdokoliv!

Štítky: Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.