Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů na Vodafone MČR 2021: Jak zakončí GLORE svoji neuvěřitelnou sezónu?

10. 11. 2021 | 14:58 Counter-Strike 2 MČR
GLORE se řadí mezi nejmladší organizace současné scény, ale svoji premiéru na MČR finále si odbyli už v loňském roce. Tehdy šlo o mobilní titul Brawl Stars, který v letošním roce doplní také Counter-Strike: Global Offensive. Letošní sezóna byla pro GLORE na poli CS:GO neuvěřitelná, tak si pojďme představit jejich sestavu a šance na desátém ročníku Vodafone MČR v CS:GO.
GLORE
GLORE
Zdroj: grafika PLAYzone

Před rokem 2021 mnoho fanoušků Counter-Strike: Global Offensive GLORE pořádně ani neznalo. Všechno se ale změnilo kvalifikací do deváté sezóny Tipsport COOL ligy. Do druhé nejvyšší soutěže se kvalifikovala sestava pod hlavičkou Esport STUBA, tedy Slovenské technické univerzita v Bratislavě. Pětici v čele s Tamerem 'Shinkyy' Gharibou se chopila organizace GLORE, která teprve o měsíc a půl dříve přijala jiný tým. Zbytek už je historie.

Už samotné tažení kvalifikací do 2. Tipsport COOL ligy bylo překvapivé, protože si Shinkyy a spol. v semifinále o postup poradili se silnou sestavou Winfinity, která ve vzájemném duelu dominovala, ale výhrou Esport STUBA v poměru 16:14 (při podstatně menším počtu killů) byla scéna svědky malého zázraku. Pohádka pokračovala v samotné soutěži, kde již pod křídly GLORE tento tým ovládl základní část a následně uspěl také v baráži. Na letní AORUS MČR Tour dokráčeli do semifinále a v boji o Vodafone MČR 2021 se rázem objevili hráči, se kterými se před sezónou ani pořádně nepočítalo. Dokonalá ukázka, jak moc může udělat ideální složení sestavy.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Neuvěřitelné měsíce budou chtít GLORE zakončit na Vodafone MČR v počítačových hrách. Svůj postup zpečetili na AOC MČR Tour poté, co krátce předtím sestoupili z 1. Tipsport COOL ligy. Na poslední zastávce sezóny se s týmem poprvé představil Peter 'naturaL' Turčan, mnohonásobný účastník MČR a suverénně nejzkušenější hráč celé sestavy. Pro všechny ostatní hráče i trenéra půjde o premiéru na takto velké akci. I když v druhé polovině sezóny došlo v sestavě k několika dílčím změnám, tak jde o dobrou partu, jejíž jádro spolu hraje delší dobu. Právě z něj nejvíce vyčnívá obávaný střelec Samuel 'SMK-' Kellner, který je největší individuální hvězdou týmu. Jeho dlouhodobé statistiky jsou místy neskutečné a může jít o jednoho z nejsledovanějších hráčů turnaje.

Pokud bychom se ale po týmové stránce sami sebe zeptali, co se dá od GLORE na finále sezóny očekávat, tak se zas a znovu dá říci, že ne úplně mnoho. Stejně tak to ale bylo v tomto roce již několikrát a Shinkyyho parta už nejednou prokázala, že se s ní počítat musí. A kdo nebude, toho to může hodně bolet. Spolu s EERINESS MARVO sice budou patřit mezi největší outsidery turnaje, současně se ale dá očekávat, že mohou hrát vyrovnanou hru víceméně s kýmkoliv ve své skupině. Vždyť si jen vezměte, že v 1. Tipsport COOL lize dokázali sebrat mapu Entropiq Prague a hrát vyrovnaně s ENTERPRISE. Pokud nechají obavy z LAN prostředí doma a nastoupí na stage s čistými hlavami, budou kousat. Na každém Vodafone MČR alespoň jeden přesně takový tým vždy najdete.

Sestava týmu GLORE:

 Česká republika Tamer 'Shinkyy' Ghariba
 Slovensko Samuel 'SMK-' Kellner
 Slovensko Martin 'StuFF' Opatovský
 Česká republika Jakub 'cr1nged' Křízek
 Slovensko Peter 'naturaL' Turčan

MČR PC
Štítky: MČR, GLORE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.