Přejít k hlavnímu obsahu

Na V4 FIFA turnaji o 600 tisíc korun nás budou reprezentovat hráči Sparty a Entropiqu

13. 11. 2021 | 11:50 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Jedna z největších esportových akcí střední Evropy je po dlouhé přestávce konečně zpátky! Těšit se můžeme na zcela nový formát, přepychový prize pool, zajímavou konkurenci a samozřejmě i na zástupce České republiky a Slovenska. Pojďme si společně objasnit, jak to tento rok s V4 Future Sports Festivalem bude a kdo bude zastupovat naši rodnou zem ve FIFĚ 22.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: oficiální grafika

Po roční přestávce se opět vrací V4 Future Sports Festival, který patří k nejprestižnějším esportovým festivalům v Evropě, minimálně tedy z pohledu fanoušků CS:GO a FIFY. Jak už název napovídá, tak je festival určený především pro státy Visegradské čtyřky – Maďarsko, Česko, Slovensko a Polsko – ale letos se zapojí i početný zástup účastníků z jiných krajin. Ve FIFĚ jde konkrétně o Srbsko, Chorvatsko, Slovinsko a Rumunsko. Maďarský festival se uskuteční potřetí a FIFA bude jeho součástí podruhé. Podaří se v letošním roce vybojovat úspěch?

Letošní ročník V4 však bude poměrně odlišný od toho prvního, kde prorazil Jan "Emerickson" Krupička. Celá akce se odehraje spíše jako show, proto byl zvolen netradiční formát 2v2. Na letošní ročník je pozváno celkem 8 dvojic z osmi různých zemí a Češi by mohli patřit mezi horké kandidáty na boj o cenné kovy. Zapomínat však nemůžeme ani na to, že se v boji o titul a 25 tisíc euro utká také slovenské duo známých postav domácí scény.

V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: oficiální grafika

České a slovenské reprezentanty vybíraly přímo Česká a slovenská asociace elektronických sportů. Každý pár všech účastníků je vždy sestaven z profesionálního hráče a influencera. V mnoha státech se tyto role prolínají, což je přesně i případ českého dua. Bojovat za český nároďák budou Mario "MarioOoso99" Gumbrešt z Entropiqu a oblíbený streamer Jan "Emerickson" Krupička z pražské Sparty. Slovenskou reprezentaci budou 22. až 24. listopadu reprezentovat Marián "THE_Maajky" Dobosyí a samozřejmě také Timotej "Cristyy" Starinský.

Osm účastnických dvojic bude v turnaji rozděleno do dvou skupin po čtyřech, kde se utkají každý s každým na dva zápasy. Finální část, která se bude hrát dvojitým vyřazovacím systémem Double Elimination, si zahrají dvě nejlepší dua z dílčích skupin, celkem si ji tedy zahrají čtyři mančafty. Na hráče čeká parádní prize pool, nejlepší dvojice si odnese v přepočtu zhruba 140 tisíc korun na jednoho hráče. Motivace tedy bude velká!

Jelikož nám turnaj začíná až více než týden, soustředit se zatím můžete na česko-slovenskou výpravu ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Tam se v profesionálním turnaji bojuje o mnohonásobně vyšší odměny a SINNERS budou usilovat o úspěch! Boje v CS:GO startují už 14. listopadu, do akce jdou i eSuba a ENTERPRISE.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone