Přejít k hlavnímu obsahu

Jeden z nejlepších zápasů v historii MČR? Jak vypadala série Brute Talents proti HEET?

13. 11. 2021 | 22:54 League of Legends Reportáž
Poslední zápas druhého hracího dne Guseppe MČR v League of Legends nám nabídl jednu z nejlepších podívaných, možná v celé historii MČR. Po dvou vyrovnaných hrách přišla ta třetí rozhodující mezi týmy Brute Talents a HEET. V té jsme mohli sledovat naprosto vyrovnaný průběh, který se co pět minut lehce otočil v prospěch jednoho či druhého týmu.
Nejlepší zápas druhého dne Guseppe MČR v LoL.
Nejlepší zápas druhého dne Guseppe MČR v LoL.
Zdroj: PLAYzone

Základní skupiny Guseppe MČR v League of Legends jsou u konce a opravdu můžeme říct, že to nejlepší jsme si nechali na konec. Závěrečná série dne mezi Brute Talents a HEET přinesla konečně tři hry, během kterých jsme možná dostali ochutnávku toho, co by nás mohlo čekat během zítřejšího play-off. Když už zmiňujeme zítřek, tak poslední místo si zde vybojovali po tomto zápase Brute Talents a teď se mrkneme krátce na to, jak vlastně toto klání o postup do vyřazovací části probíhalo.

První hra se jim úplně nevydařila i přes dobrý začátek, protože se nedokázali jako tým několikrát v iniciacích pochopit. Nejvíce na to trpěl marksman Strode, který se nakonec vlastně stal hrdinou, ale k tomu se teprve dostaneme. V první hře byl několikrát odchycen Luxou v rukou Stanika a poté už působil nesvůj. Ovšem do druhé hry se spousta věcí na straně Brute Talents změnila a rozhodli se hrát více jako tým, což bylo ihned poznat. Sice se na topu v protějším týmu utrhl ze řetězu Wondro se svým Gangplankem, ale v tu nejdůležitější chvíli během souboje o Elder draka chyběl u svého týmu a to se také stalo v této sérii osudovým momentem.

Třetí hra za stavu 1:1 a nikdo netušil, jak to vlastně může dopadnout. Všichni na riftu znali důležitost tohoto zápasu a prvních patnáct minut se v podstatě vůbec nic nestalo kromě toho, že byl marksman Wapode lehce opuštěn svým týmem a v jeho matchupu na botu proti Lucianovi výrazně ztrácel. Ovšem úlohou Jhina není vyhrávat linku a dělat hyper carry, ale naopak působit jak někdo, kdo může pomocí svých schopností na dálku hru ovládat pro svůj tým, vlastně jako takový druhý support. Bohužel na tom HEET docela utrpěli, protože již dříve zmíněný Strode se na Lucianovi dostal tak napřed, že měl v jednu chvíli o celé dva předměty v inventáři navíc. V mid–late části hry už nastal chaos, který zvládli lépe hráči týmu Brute Talents a odnášejí si tak postup do zítřejšího semifinále proti SINNERS.

Právě tento duel a zápas mezi eSubou a Dynamo Eclot můžete v rámci semifinále sledovat už zítra od 11:00 na našem Twitch kanále a v pozdějších částech odpoledne se během grand finále konečně dozvíme vítěze letošního MČR. Tak neváhejte a přijďte udělat na streamu super atmosféru, ať se společně s námi zapojíte do tvoření domácí League of Legends historie!

Štítky: Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.