Přejít k hlavnímu obsahu

CptKubajz o Logitech COOL lize: Moje motivace je celou soutěž vyhrát

14. 11. 2021 | 18:17 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Po dokončení poslední skupiny, která uzavřela skupinové fáze, jsme si na horké křeslo pozvali Jakuba "CptKubajz" Pudila, zástupce SK Slavia eSports. Kubajz se stal ústřední hvězdou skupiny H poté, co porazil oba své oponenty a nezaznamenal ani jednu porážku. V rozhovoru jsme probrali letošní ročník FIFY, fotbalovou a esportovou Slavii a také Kubajzův pack luck, který je snem každého hráče.
Jakub "CptKubajz" Pudil
Jakub "CptKubajz" Pudil
Zdroj: PLAYzone

Svou skupinu H jsi prošel bez jediné chyby a připsal sis skvělé úlovky v podobě výhry nad MarioOosem99 a Saintem_SB10. Jak se ti to povedlo? Který zápas byl pro tebe nejobtížnější?

Svou skupinu jsem prošel s mnoha chybami, ale i tak se mi podařilo postoupit bez prohry. První zapas jsem hrál s MarioOosem, který má jednu z nejpevnějších obran na naší scéně. Zápas byl velice vyrovnaný, ale nakonec jsem trošku se štěstím dal na 2:1, což se stalo rozhodujícím. Proti Saintovi, který je na profesionální scéně celkem nový, jsem si věřil daleko více než proti MarioOosovi. První zápas jsem vyhrál, dá se říct, s přehledem. V druhém zápase jsem do stavu 0:2 zapomněl nastavit taktiky, ale naštěstí se mi podařilo zmátořit se a nakonec těsně zvítězit 5:4.

Ve čtvrtfinále Logitech COOL ligy se utkáš proti svému bývalému spoluhráči. Věříš si na něj? Máš nějakou extra motivaci?

Kdybych si nevěřil, že vyhraju, nemusel bych COOL ligu vůbec hrát. Moje motivace je celou soutěž vyhrát, větší motivaci člověk mít nemůže. DRMi je skvělý hráč do vápna, bude to náročný zápas.

Jako všech se tě zeptám i na FIFU 22 jako takovou. Jakou na ni máš názor?

Každá FIFA je jiná, ale s letošním ročníkem jsem spokojen. Každý si může najít to své, co může používat. Padají finesy zpoza vápnem, hlavičky, střely na přední i na zadní, můžete používat pestrou škálu kliček od elastica až po berba spin nebo nepoužívat kličky vůbec a otáčet se přes agilní dribling. Je to příjemná změna po posledních třech ročnících, kdy jsme byli všichni nuceni dělat to stejné.

Lístky na MČR

Na to, že ti je devatenáct, tak skvěle zvládáš své emoce oproti tvým vrstevníkům. Jak to děláš a jak se uklidňuješ při diskutabilních situacích, kdy je ve hře plno emocí?

Snažím se nevnímat to, jaké góly dostávám, stejně už se nic nezmění a nic s tím neudělám. Pokud při zápase začnu nadávat, tak už se pak nedokážu naplno soustředit. Pokud však zápas nevyjde, tak se po něm vyřvu, pomáhá mi to.

Jak vypadá tvůj celodenní plán?

Díky Slavii se můžu FIFĚ věnovat na plný úvazek. Minulý rok jsem úspěšně odmaturoval, takže nemusím chodit do školy nebo práce. Máme ve Slavii přesně dané plány. Poslední týden, kdy končila sezóna v Rivals (což znamená, že se uzavírala soupiska hráčů pro první evropské turnaje), jsem se věnoval hlavně Rivals. Ráno okolo 9. - 10. hodiny vstávám, pustím si nějaký seriál na rozkoukání a v klidu se nasnídám. Poté zapínám FIFU a odehraji pár zápasů v Rivals, maximálně však pět zápasů za sebou. Odpoledne mám takové volnější. Pracuji na něčem mimo FIFU a koukám na svoje zápasy, nebo na to, jak hrají ostatní profíci. Neustále hledám, kde bych se mohl zlepšit. Večery se většinou také točí okolo Rivals.

Co tým ve FIFĚ? Měl jsi tento ročník pack luck?

O mém pack lucku bych se tuhle FIFU moc veřejně nebavil. (smích) První den mi padl baby Zinedine Zidane za 2,8 milionu a mid Luis Figo za 800k. Poté mi napadali van Dijk, Lukaku, Kane a Lewandowski. Poslední velký pull byl Mbappe za 1,8 milionu. Všechny tyhle drahé karty zapříčinily to, že má jeden z nejlepších týmů na česko-slovenské scéně.

Kubajzova skupina H
Kubajzova skupina H
Foto: PLAYzone

Máš nějaký aktuální cíl, včetně toho, že chceš vyhrát Logitech COOL ligu?

Hlavní cíl byl dostat se v první sezóně Rivals do TOP 320 v EU East, což se mi povedlo. Teď se budu příští tři týdny soustředit hlavně na první FGS kvalifikaci a eChampions League.

Co říkáš na výsledky fotbalové Slavie?

Sice jsou výsledky horší než minulý rok a přišli jsme o neporazitelnost, ale stále jsme první v tabulce, a to i s velkou marodkou. Jen v Evropské konferenční lize to trochu skřípe, ale věřím, že Slavia zvládne ze skupiny postoupit.

Jsi v SK Slavia eSports spokojený?

Myslím, že ve Slavii by musel být spokojený každý. Mám dobře nastavenou smlouvu a klub má evropský přístup. Každým dnem by měl být hotový office na Slavii a potom už nebude pochyb o tom, kdo má u nás nejlepší zázemí.

Díky za rozhovor! Na závěr máš prostor zanechat nějaký vzkaz pro své fanoušky nebo kohokoli jiného.

Děkuji všem fanouškům za podporu, kterou mi dávají! Je to hnací motor pro další práci a zlepšování se.

Aktuální tým Kubajze
Aktuální tým Kubajze
Foto: CptKubajz