Přejít k hlavnímu obsahu

UK CS je zpátky ve hře, nová sestava fnatic řádí! DreamHack Open vyhráli bez ztráty jediné mapy

15. 11. 2021 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Ve stínu začátku V4 Future Sports Fetsivalu vyvrcholil jiný velký turnaj DreamHack Open November. Z boje o 100 tisíc dolarů vypadli již brzy oba naši zástupci, Frozen s MOUZ a Zero s týmem GamerLegion. Play-off nakonec patřilo týmu Fnatic, který se po poslední změně v sestavě dostává do parádní formy.
Fnatic
Fnatic
Zdroj: sociální sítě týmu

DreamHack Open November odstartoval ve středu 10. listopadu. Slovenští fanoušci ale hned v úvodu pocítili zklamání, protože svůj úvodní zápas nezvládli GamerLegion proti BIG ani MOUZ proti MAD Lions. Obě série rozhodla až třetí mapa, navíc myšáci šli do zápasu s náhradníkem. Ve vzájemném duelu Patrika 'Zero' Žúdela s Davidem 'frozen' Čerňanským sice dle očekávání zvítězil druhý jmenovaný, postup do play-off z toho ale ani tak nebyl. Ani v plné síle totiž MOUZ nevyzráli na MAD Lions a jako jeden z favoritů na nejvyšší příčky se rozloučili neočekávaně brzy. Stejný osud ale ve druhé skupině potkal také ENCE, jediný výše nasazený tým v žebříčku.

Pozornost se tedy okamžitě upřela na tým Fnatic, pro jehož posílenou sestavu šlo o první velkou zkoušku. Owen 'smooya' Butterfield opakovaně ukazoval, proč může být klíčem k návratu legendární organizace do popředí světového Counter-Striku, hlavním tahounem byl pro změnu 19letý Ludvig 'Brollan' Brolin. U pozměněného složení si musíme zvykat, že Fnatic už nemají vedle svého názvu švédskou vlajku, ale tu Velké Británie, kde má organizace mimochodem své sídlo. Jako by tímto ale začala nová éra, éra nových vítězství a úspěchů.

Po příchodu Smooyi si tým zatím prošel jen kvalifikacemi a všichni čekali, jak se na DreamHacku budou prezentovat. Odpověď už nyní známe, je dominantnější, než kdo vůbec mohl čekat. Fnatic za celý turnaj nenašli ani jednoho přemožitele, ve finále smetli BIG v poměru 3:0 na mapy a s bilancí 9-0 si tradiční organizace připsala svůj první triumf po roce a půl. Smooya má v týmu tříměsíční zkušební období, ale Fnatic by byli blázni, kdyby mu po takto slibném začátku společné práce okamžitě nenabídli delší kontrakt. Tohle můžou být Fnatic, co se vrátí na světovou mapu. Fanoušci CS:GO sice neznají Fnatic bez švédské vlajky, tým si ale příznivce určitě najde.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.