Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská reprezentace na Mistrovství světa napsala krásný příběh, s turnajem se ale po těsné prohře loučí

17. 11. 2021 | 19:38 Counter-Strike 2 Live coverage
Mistrovství světa v elektronických sportech od Mezinárodní esportové federace v letošním roce přivítalo opět mezi podporovanými tituly CS:GO. Česká ani slovenská reprezentace bohužel v kvalifikaci pro náš region neuspěla, Slováci ale i tak na turnaj vyrazili, aby se na vlastní náklady poprali o divokou kartu. Nakonec ale nemusí ani to.
Slovenská reprezentace
Slovenská reprezentace
Zdroj: Slovenská asociácia elektronických športov

13. ročník Mistrovství světa se odehrává v izraelském Eilatu, kde platí přísná pandemická opatření. Kvůli tomu muselo svoji účast na poslední chvíli odříct sedm různých reprezentací. Díky tomu bude CS:GO turnaj ochuzen o úvodní fázi a samotná hlavní část bude i tak pouze jedenáctičlenná. Slovensko se nachází v jediné skupině o třech týmech, kde v úterý 16. listopadu vyzve výběry Severní Makedonie a Mexika. Postup je tak určitě reálný.

Kostra slovenské reprezentace je tvořena z hráčů Dark Tigers – Peter 'jaro' Rauch, Ľuboš 'HenkkyG' Ilko, Patrik 'outex' Tomko. Spolu s nimi se na akci připravoval také Martin 'creze' Bagala, který byl ale před odletem pozitivní a zúčastnit se tedy nemůže. Sestava, ve které se nachází také Tomáš 'zyored' Cvaniga, tedy musela rychle jednat a najít si na poslední chvíli pátého hráče. Záchrana nakonec přišla až neuvěřitelná, protože s národní výpravou do Eilatu odletěl také výherce soutěže o výlet v roli diváka Stanislav 'GrOgY' Babala, který zaskočí jako náhradník. Pro hráče univerzitních turnajů půjde o životní zkušenost a případný úspěch by napsal neskutečný příběh.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Největším favoritem celého turnaje budou Ukrajinci z týmu EC Kyiv, v kompletním složení do Izraele vyrazil také výběr Srbska v podobě iNation a právě i Severní Makedonie. Země z jihovýchodu Evropy bude reprezentována týmem BLUEJAYS, což je jasný favorit skupiny C. Naopak druhý oponent slovenského týmu by měl patřit mezi outsidery, podobně jako výběry Indie nebo Namibie. Český tým se po neúspěchu v kvalifikaci bohužel neúčastní.

Velice zajímavý je také účastník ze Švédska, 35letý Fredrik 'JAEGARN' Kempf, který je za normálních okolností pouhým členem realizačního týmu Ninjas in Pyjamas. Jelikož ale z jeho týmu také vypadl někdo na poslední chvíli, musel zaskočit. JAEGARN naposledy hrál aktivně v dobách CS 1.6 a půjde pro něj o vskutku netradiční zkušenost.

Program skupiny C:

  • Úterý 11:30 –  Makedonie Severní Makedonie vs.  Mexiko Mexiko – 16:4
  • Úterý 13:30 –  Slovensko Slovensko vs.  Makedonie Severní Makedonie – 16:14
  • Úterý 17:30 –  Slovensko Slovensko vs.  Mexiko Mexiko – 16:1

Zápasy play-off:

  • Středa 8:30 –  Slovensko Slovensko vs.  Makedonie Severní Makedonie – 1:2
  • Středa 17:30 –  Slovensko Slovensko vs.  Švédsko Švédsko – 0:2
Štítky: IESF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.