Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapivý update přináší Battlefield 2042 předměty do CS:GO

18. 11. 2021 | 12:20 Counter-Strike 2 Update hry
Určitě znáte ten pocit. Někde na internetu se před vámi zjeví informace o tom, že do vaší oblíbené hry vyšel nový update. Očekáváte něco parádního, třeba opravení chyb, které vás nejvíce štvaly, nebo cokoliv, co hru osvěží. Následně ale otevřete patch notes a nejradši byste se podívali do kalendáře, jestli není 1. dubna. Přesně takhle se dnes cítí hráči CS:GO.
BF 2042 Sticker Capsule
BF 2042 Sticker Capsule
Zdroj: Valve

Do Counter-Strike: Global Offensive jsme se dočkali už stovek různorodých skinů. Kromě nich se můžeme těšit na pravidelnou nálož samolepek, od určité doby nechybí také nášivky nebo music kity. Většina z nich vychází při konkrétní příležitosti, jako je nová operace nebo třeba Major. Teď si ale Valve vybrali něco, co nikdo nečekal.

Budou tomu přesně dva roky, kdy se CS:GO spojilo s ikonickým Microsoft titulem Halo a do CS:GO jsme se při vydání nového dílu série Halo dočkali kapsule se samolepkami a Music Kitu. Od té doby se nic podobného neudálo, až nyní. Zítra oficiálně vychází nový díl série Battlefield s označením 2042, který zatím sklízí velkou kritiku. Například na stránkách MetaCritic má tenhle titul průměrné hodnocení od hráčů jen 2,4 bodů z 10.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

No a dnes ráno právě vyšel nový CS:GO update, jehož patch notes skrývají jediný řádek. Do hry byla přidána nová kapsule s nálepkami na motivy Battlefield 2042. Je čistě na vás, jak mimo vám přijde tenhle krok, ale asi každý se shodne na tom, že spolupráce CS:GO a do jisté míry konkurenční série FPS titulů je překvapivá. To je možná ještě slabé slovo. Poprvé spatřit tuhle novinku bylo pro hráče čistokrevným “WTF” momentem.

Asi nejlepší variantou, jak se k dnešnímu updatu zachovat, je ignorovat jeho kontext. Mnoho samolepek se designově povedlo a asi vás nikdo nebude šikanovat, když si některou z nich nalepíte na zbraň. Nejzajímavější na tom je ale vlastně fakt, že jde o spolupráci dvou titulů ze stejného žánru. Hry od Electronic Arts jdou zakoupit na Steamu, čímž z byznysového hlediska dává spolupráce smysl. Jediný dobrý pocit, který z toho hráči mají, je ale ten, že se alespoň zas a znovu krásně ukázalo, kdo je králem FPS titulů. Counter-Strike prostě nemá konkurenci.

Štítky: CS:GO update
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.