Přejít k hlavnímu obsahu

Seron po druhém vítězství Logitech FIFA COOL ligy: K úspěchu patří i tým

21. 11. 2021 | 20:00 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Dnes jsme si na rozhovor pozvali Dominika "Seron" Čermáka týmu Sampi. Seron naplnil své ambice a dokázal vyhrát celou Logitech FIFA COOL ligu již podruhé. Díky dvěma vítězstvím se zapsal do historie, jelikož se stal prvním, kdo tohoto úspěchu dosáhl. V rozhovoru jsme probrali, jak se mu hrálo, s kým probírá taktiky nebo o jeho budoucnosti ve FIFĚ 22.
Seron
Seron
Zdroj: PLAYzone

Velká gratulace k již druhé výhře COOL ligy! Jak vnímáš druhý titul?

Tak pocity jsou skvělé a jako vždy panuje euforie. Být třikrát ze čtyř eventů ve finále a z toho to dvakrát celé vyhrát je super bilance a zároveň skvělý pocit.

Byl jsi se svou hrou po celý turnaj spokojený, nebo to někde skřípalo?

Abych byl upřímný, tak jsem byl spokojený opravdu celý turnaj. Nutnost k úspěchu je tým, který šlapal bez sebevětšího zádrhelu, za což jsem velice rád.

Jedno ze jmen, které ti hodně pomohlo k vítězství celé Logitech FIFA COOL ligy, byl Johan Cruyff. Je v této FIFĚ opravdu tak dobrý, nebo bys to na hrotu zvládnul i s Patrikem Schickem?

Cruyff je top, pomáhal mi celý turnaj a jednoduše bych bez něj neskončil tam, kde jsem skončil. ...s Patrikem? (smích) Myslím si, že by to šlo, Patrik je skvělý útočník. Ale ne, upřímně by to bylo strašně těžké, Patrik má oproti ostatním kartám o hodně horší staty. Určitě bych ze svého týmu ještě vyzdvihnul Ginolu a de Jonga, kteří se také podepsali na mém úspěchu.

Kdo je pro tebe tenhle ročník zklamáním? Od koho jsi čekal více?

Zklamání? Nechci hodnotit českou scénu a ani radši nebudu, nechci se nikoho dotknout nebo urazit. Ale dejme tomu, kdybych to měl brát ze světa, tak hvězda FIFY 21 Anders Vejrgang už nemá takovou formu jako minulý rok.

Máš raději svůj klid při online turnajích, nebo naopak oceníš atmosféru na offline turnajích?

Obojí dvojí má něco do sebe. Doma máte klid, ale zase na druhou stranu mam rád, když vidím nějaký dav lidí a můžu jim ukázat, co umím naživo a trošku projevit emoce. Takže jak říkám, obojí má něco do sebe a má své kouzlo.

Lístky na MČR

Často jsi v zápasech držel balón na své polovině třeba 10 herních minut. Myslíš, že je to cesta, jak se posunout, a co třeba ostatním hráčům chybí?

Je to dost individuální, pracovali jsme s Koozym (expert a komentátor) na tom dost, jelikož jsem si dost zápasů právě kvůli tomu pokazil. Spíš mám takový lepší pocit, že nemůžu moct dostat gól a maximálně můžu dát já. Celkově je to jenom mindgame.

V e:LIZE nejsi napsaný u žádného týmu. Budeš o nějaké místo bojovat v klubových kolech, nebo si tento rok dáváš pauzu?

Pauzu si nedávám, takový já nejsem, mám rád výzvy. Určitě hrát budu, ale ještě nevím za koho. Uvidíme, nechám to osudu.

Jaký je tvůj cíl pro aktuální ročník FIFA 22?

Můj cíl je dostat se do ereprezentace. Je to můj cíl jak v reálnem, tak ve virtuálním fotbale. Dále bych se chtěl dostat na evropskou/světovou lanku, to je cíl každého. Samozřejmostí je i vysoké postavení na česko-slovenské scéně.

Nechybí ti v Sampi nějaký parťák? Jak jsi s týmem propojený?

Abych řekl pravdu, tak být sám mi vůbec nevadí, alespoň mám vlastní klid. S týmem jsem propojený dost, jsme každý den v kontaktu, takže je podpora od celého týmu. Nejužší kontakt mám ale přece jen s Koozym, se kterým probírám takřka všechno.

Díky za rozhovor! Na závěr máš prostor vzkázat něco svým fanouškům nebo komukoli jinému.

Fanouškům bych chtěl říct, že jsem rád za jakoukoliv podporu z jejich strany. Bez nich bych jednoduše nebyl tam, kde jsem teď!

Štítky: Seron, FIFA COOL liga