Přejít k hlavnímu obsahu

Jaká přikázání by hráči měli ctít dle našich expertů z MČR?

25. 11. 2021 | 10:00 Counter-Strike 2 MČR
Kompetitivní hraní má svá psaná i nepsaná pravidla. Vedle nich jsou i další zvyklosti, které je třeba dodržovat. Proto jsme si ještě jednou pozvali naše komentátory a analytiky, aby nám svěřili svá přikázání. Každý se zaměřil na něco jiného, což z našeho desatera dělá opravdu zajímavý kodex.
Hráčské desatero
Hráčské desatero
Zdroj: grafika PLAYzone
Bananides

Slušnost nade vše

Nezáleží na tom, jaké neshody máte se svým protivníkem, ani jestli vás během hry či mimo ní něčím provokuje nebo uráží. Fair play je nedílná součástí každého souboje a tedy i esportu. Popřát "glhf" a po konci zápasu "ggwp" by měla být elementární slušnost každého hráče.

Shadye

Férovost

Hráči v týmu by měli dodržovat základní pravidla a nepodvádět, přestože tahle vlastnost je v esportu jedna z nejméně ceněných. Sem spadá samozřejmě i nevyužívání bugů a podobných zvýhodňujících zkratek k vítězství. To je základ.

Storm

Víra v sebe sama

Všichni mají za sebou určitou formu přípravy, ale v určitých okamžicích můžou veškeré plány vzít za své – pak je třeba věřit ve vlastní schopnosti, nepochybovat a mít sílu dělat v klíčových okamžicích ta nejtěžší rozhodnutí, nebát se věřit sám sobě, to je klíčem k úspěchu.

huhy

Nezahrávej si s karmou

Nikdy nepokoušejte vlastní karmu. Cokoliv zlé se proti vám vždy obrátí. Ať už uděláte naschvál spoluhráči nebo se ho třeba nezastanete, tak nad tím jednou zapláčete. Stejně tak pokud něčím úmyslně naštvete soupeře, může to v něm vytvořit energii, díky které vás potom může porazit. Karma je zdarma.

Straty

Zachovej chladnou hlavu

Ne vždy se daří podle plánů a získáš ideální tým. V takových momentech je třeba se nevztekat, zklidnit se a pracovat s tím, co je. Zachování pozitivní týmové morálky je jedním z nejdůležitějších faktorů potřebných k výhře!

Koty

Tým > jednotlivec

Stejně jako fotbal nebo hokej, tak i CS:GO patří mezi týmové sporty. Komunikace, dobrá spolupráce a společný cíl je něco, co tým stmelí a každý jeden článek musí pracovat se vší pokorou vůči zbytku celku. Jak kdysi řekl francouzský shox, tým musí pracovat jako pět prstů jedné ruky.

Miley

Nebýt JEN hráčem

Když se člověk stane profesionálním hráčem, není to jen o sezení u počítače a klikání na myš. Přichází s tím hrozně moc odpovědnosti, lidé k němu vzhlížejí, musí se umět chovat na veřejnosti a sociálních sítích, být zde aktivní, dostat se ze své komfortní zóny. Kromě hry je potřeba řešit i překážky, osobní, týmové, psychické, ty se ale vždycky dají překonat i když se někdy nebude dařit. Hráč je dost velká role.

Cannie

Disciplína a obětavost

Je to most mezi cílem a výsledkem. Pokud máte sen, disciplínu a jste schopni proto udělat všechno, tak se to jednou povede. NEOFRAG je toho velkým příkladem.

blade

Přijmutí role v týmu

Obětavost pro tým v CSku je nedílnou součástí úspěchu. Není důležitý kolik máš fragů, ale co jsi týmu přinesl. I hráč s méně fragama muže být pro tým prospěšný, pokud dokáže do hry aplikovat plno dalších schopnosti. Sice je divák nevidí, ale spoluhráči to ocení. Každý má v týmu svoji roli a každý hráč musí přijmout tu svou.

Joshua

Nie každý deň je sobota

Berte svoje prehry ako príležitosť zapracovať na svojich chybách na ďalších zápasoch. Sú to práve prehry, ktoré z vás spravia silnejší team. Nesnažte sa teda len hladať chyby a zvalovať ich na niekoho, pokúste sa nájsť riešenie ako ich dobudúcna napraviť!

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
MČR PC
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.