Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE zvládli zápas s eSubou a znovu se v turnaji potkají se SINNERS. Tentokrát už ve finále!

27. 11. 2021 | 22:01 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý semifinálový duel obstarali v sobotu večer týmy eSuba a ENTERPRISE. Jeden vyhrál skupinu a druhý v ní sice prohrál, před zápasem se však zdálo, že by šance na úspěch mohly být podobné. ENTERPRISE se rozjeli ve velkém stylu, ale modrá krev byla více než vyrovnaným soupeřem a fanoušci se dočkali opravdu parádní série, jakou si MČR zaslouží. A to ještě nebylo finále!
matys
matys
Zdroj: PLAYzone

Veto druhého semifinále znamenalo start série na mapě Overpass. Bylo jasné, že možná vůbec neoblíbenější mapa týmu ENTERPRISE bude těžkým oříškem pro modrou krev, současně ale mohlo jít pro eSubu pro velkou zkoušku, jak na tom skutečně je. ENTERPRISE začali za T stranu, všechny hvězdy zářily a show mohla začít. eSuba se dokázala ubránit pouze ve čtvrtém a sedmém, jinak to byla jednostranná jízda od EP. Tábor fanoušků v modro-černém nebyl slyšet, jako jsme bývali dříve zvyklí, a bohužel pro ně, pouze stejný počet bodů modrá krev ustřílela také po změně stran. ENTERPRISE ukázali svoji sílu na Overpassu a po výhře 16:4 šli do vedení.

The eLiVe
The eLiVe
Foto: PLAYzone / MČR

eSuba zvolila Nuke a právě tady toužila po vyrovnání, silný ho má dostatečně. ENTERPRISE ale mohli začít za obranu a pokračovali v nastoleném tempu z úvodní mapy série. Po vyhraných pistolkách sice prohráli následný forcebuy soupeře, následně ale vyhráli devět kol z jedenácti a strana patřila jim. Občas k tomu ale přispělo také štěstí, třeba když eSuba o pár milisekund nestihla položit bombu. O eSubě se však ví, že má silnou CT stranu a to se mělo znovu potvrdit i tady. Co se však dělo, to nečekal vůbec nikdo. ENTERPRISE už vedli 13:6 a fanoušci už je viděli ve finále. eSuba ale rozjela totální vzdor, kdy to luko a benq1 začali hecovat takovým způsobem, že hráči postupně začali vyhrávat naprosto všechno, do čeho se pustili. Jako utržený z řetězu hrál twist, a právě především díky jeho parádním akcím ESB vyhrála 10 kol v řadě a dostala sérii na rozhodující mapu Ancient!

eSuba
eSuba
Foto: PLAYzone / MČR

ENTERPRISE na mapě Ancient o den dříve padli se SINNERS, neznamená to však, že by se té mapy štítili. Ba naopak. V prvních kolech eSubu zase začali ničit, jako by se na Nuke nestal žádný comeback, který by je měl rozhodit. Manguss, jenž celou sérii hraje v parádní formě a statisticky skoro až předbíhá své kolegy, se dokonce zaskvěl acem. Jednou se eSuba vzepřela, ale EP nadále pokračovali v dominanci a dostali se až do devítibodového vedení, které následně proměnili ve vyhranou stranu 12:3. Kouzlo eSuby a jejích fanoušků ale zapůsobilo i na třetí mapě. Vyhrané pistolky, spousta vypjatých situací... A z ničeho nic fenomenálně hrající eSuba se dotáhla na rozdíl dvou bodů. V ten moment však EP ještě jednou povstali. Přetahovali se o každý jeden kill, aby to nakonec dokázali, odvrátili pokus o comeback a skutečně postoupili do finále. To byla série!

ESB vs. EP
ESB vs. EP
Zdroj: Zápasovník
MČR PC
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.