Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba se loučí s MČR výhrou, bronz po výhře nad Dynamem Eclot je hezkou cenou útěchy

28. 11. 2021 | 13:25 Counter-Strike 2 Reportáž
Než se dostaneme k velkému finále, bylo potřeba určit, kdo si odnese bronzové medaile. eSuba a Dynamo Eclot už se potkali ve skupině, a tak moc dobře věděli, co očekávat jeden od druhého. Tentokrát nedošlo k žádným změnám v pick/ban fázi, o to napínavější jsme mohli čekat zápas, který nakonec rozhodla až třetí mapa.
eSuba
eSuba
Zdroj: PLAYzone

Při prvním střetnutí se začalo Infernem a nyní to bylo stejné. DNE tehdy vyhráli 16:10, ale eSuba vypadala mnohem lépe připravená. Po vyhraných pistolkách získali pár bodů hráči Dynamo Eclot, následně měla sérii eSuba a tak to pokračovalo až do konce strany. Se sedmi body za obranu ale modrá krev nemohla být spokojená, takže bylo jasné, že musí po změně stran zabrat. I tady to byla přetahovaná ze strany na stranu a týmy si nic nedarovaly. Dobrou formu ze včerejška nadále předváděli nbqq i twist, k prvním map pointům se ale dostali DNE. Ty však neproměnili a poprvé za celý turnaj se šlo do prodloužení. eSuba zde jako jediná získala bod za útok hned z úvodu, následné 3 kola pak za obranu nezemřel ani jeden hráč a modrá krev jde tedy do vedení.

benq1
benq1
Foto: PLAYzone

Totožné veto poslalo sérii na mrakodrap mapy Vertigo. Dynamo Eclot začalo za CT stranu a Valencio odstartoval mapu parádní individuální akcí, kde jen milimetry chyběly ke krásnému ace. Právě tento hráč se urval ze řetězu a chtěl soupeři vrátit dosavadní porážky. Nebylo to však jen o něm, celá obrana DNE byla velice kompaktní a eSubě se nedařilo nacházet entry. Jen třikrát jej proměnili ve vyhrané kolo a museli comebackovat. Vyhráli druhé pistolky, ale Dynamo Eclot jim více už nedovolili. Valencio řádil i po změně stran a mapu stylově dokonce zakončil tím, co se mu těsně nepovedlo v úplném úvodu, tedy acem. Výsledné skóre je neskutečných 16:4.

capseN
capseN
Foto: PLAYzone

eSuba se odmítala nechat zahanbit, otěže do svých rukou vzal na úvod rozhodující mapy Mirage sám in-game leader luko, který nastartoval své svěřence i přímo na serveru. Svoji hru, po zisku AWP do svých rukou, rozjel také blogg1s, který si s Dynamem Eclot pohrával opravdu znamenitě. Na druhé straně byl sice capseN na čele tabulky, sekundovat mu ale nedokázal. Blogg1s za 19 kol nastřílel neuvěřitelných 18 AWP killů a potvrdil výtečnou formu z celé sezóny. 19 kol stačilo proto, že DNE skutečně za celou mapu Mirage nenašli na soupeře recept a po jednoznačné druhé mapě padli podobně jasným výsledkem. Po hezkých výkonech se s Brnem loučí bez medaile na krku. eSuba oproti tomu dala zapomenout na sobotní semifinálové zklamání a odnáší si alespoň bronz.

ESB vs. DNE
ESB vs. DNE
Zdroj: Zápasovník
MČR PC
Štítky: MČR, eSuba, Dynamo Eclot
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.