Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane podvedl bývalý YouTube manažer, připravil ji o 24 tisíc dolarů

2. 12. 2021 | 17:12 Twitch.tv Twitch
Oblíbené streamerce Pokimane se daří jak na Twitchi, tak na YouTube a sledují ji tisíce diváků. Ale i ona naráží na různé problémy - nedávno potvrdila, že v roce 2019 ji její bývalý YouTube manažer připravil o 24 tisíc dolarů, tedy přes 540 tisíc korun.
Pokimane podvedl bývalý YouTube manažer, připravil ji o 24 tisíc dolarů
Pokimane podvedl bývalý YouTube manažer, připravil ji o 24 tisíc dolarů
Zdroj: Twitter - Pokimane

Mnoho content creatorů se během své kariéry potýkalo s pochybnými sponzorstvími a dalšími snahami o podvody a scamy, podvodníčci bývají velice nápadití. To se bohužel nevyhnulo ani populární Twitch streamerce Imane “Pokimane” Anys, kterou podvedl její bývalý YouTube manažer. Měl ji připravit o 24 tisíc dolarů, což je více než půl milionu korun. Ačkoliv Pokimane si vydělává nepochybně více, stejně se nejedná o zrovna zanedbatelnou částku. 

Případ se odehrál již v roce 2019 a streamerka se o něj podělila v nedávném vysílání. Tehdy Pokimane založila tým videoeditorů, aby jí pomohli s obsahem na YouTube. Kromě toho najala i dva producenty včetně již zmíněného manažera, který jí způsobil nemalé problémy. Byl prý velice přesvědčivý, neboť jí posílal řádně zpracované reporty toho, na čem pracovali, aby vylepšili její YouTube kanál.

"Byla to ta nejpřesvědčivější věc vůbec, ale nakonec jsem se stala jeho "sugar momma" (pozn. redakce, označuje vztah mezi starší osobou a mladším partnerem, mezi nimiž panuje často značná nerovnováha v jejich finančním zázemí)," popsala streamerka.  

Zároveň uvedla, že ačkoliv jí bývalý zaměstnanec tvrdil, že pracuje na různých věcech, ve skutečnosti neodvedl práci skoro žádnou. Pokimane měla utratit 24 tisíc dolarů za práci, která měla hodnotu tak 200. Platila mu totiž po dobu 3 měsíců výplatu ve výši 8 tisíc dolarů. Dodala, že během druhého měsíce, kdy byl součástí jejího týmu, manažer zmizel na celý týden, a to údajně z důvodu nemoci člena rodiny.

Když pravda vyšla najevo, Pokimane přiznala, že byla nelítostná a chladná. “Chtěla jsem vědět, proč jsme nenahráli žádné video, a on mi poslal pět odstavců, kde mi řekl, že dělal to a to.” Kvůli tomu, že se spálila, má problémy věřit novým členům svého týmu. I nadále sice najímá editory, adminy nebo třeba manažery, ale trvá nějakou dobu, než si získají její důvěru. 

Zkušenosti jako takové však Pokimane nelituje, neboť posílila její dovednost prohlédnout podobné podvody a je opatrnější ohledně toho, koho pozve do svého týmu. Streamerka nedávno stála u založení společnosti, která se zabývá řízením talentů a je zároveň poradenskou firmou pro značky. Tato firma může v budoucnu pomoci dalším tvůrcům obsahu na YouTube vyhnout se podobným podvodům.

Zdroj: GameRant
Štítky: Pokimane