Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq a League of Legends? Sestava s Denykem může konkurovat i elitním evropským týmům!

4. 12. 2021 | 11:55 League of Legends Spekulace
Kromě přestupů na té nejvyšší úrovni se nám spouští také offseason domácí League of Legends scény. Tou největší novinkou by mělo být zapojení Entropiqu do světa MOBA her, na což se od vzniku organizace čekalo. Sestava, která se objevila z více zdrojů, navíc působí velmi silně a na naše poměry až nevídaně. Zda by se tento tým dokázal rovnat eSubě a SINNERS, to je ale zatím ve hvězdách.
Denyk
Denyk
Zdroj: Riot Games

Entropiq je na naší esportové scéně velké jméno, ale nikdy to nevypadalo, že by stáli o účast v domácích League of Legends soutěžích. Ovšem to vše se může do příštího roku změnit, protože podle několika zdrojů se chystají velké věci. Hráči v černo-zelených barvách by měli do dvanácté sezóny nastoupit se sestavou, která nemá na naší scéně obdoby. Již brzy by vše mohlo být potvrzeno, až Hitpoint oznámí ligové organizace pro rok 2022.

Hlavním poutačem pozornosti se stává role supporta, kde by se měl představit Petr “Denyk” Haramach. Toho kromě velkého počtu trofejí z domácích soutěží zdobí také fakt, že několik let působil nejvyšší evropské lize LEC. Hájil zde barvy týmů Misfits Gaming a Excel Esports. Bohužel se nikdy i přes svůj kvalitní gameplay nedokázal uchytit na delší dobu a častěji zůstával v roli náhradníka. Nyní by se měl stát hlavní oporou týmu Entropiq

Kromě Denyka můžeme v sestavách, které kolují ve spekulacích za oponou, najít také česko-vietnamského midaře Đức Anh "Eren" Nguyễna. Pro něho by se jednalo o parádní návrat zpět na domácí scénu, kde již v minulosti působil. Totéž se dá říct o Ondřeji "Robocop" Skleničkovi, který před třemi lety dokonce vyhrál MČR s eSubou. Jádro základní pětice je hodně silné a mělo by konkurovat tomu nejlepšímu, co naše scéna nabízí.

Pokud se sestava potvrdí, tak její zbylé součásti se v Česku představí vůbec poprvé. Jde totiž o tři cizince. S Denykem bude hrát na botu Khantos, jenž za poslední roky procestoval už skoro celou Evropu, což koneckonců platí i o trenérovi s přezdívkou Apples. Khantos se při svém posledním angažmá v týmu Absolved potkal s nadějným tureckým junglerem Ramesem, který by celou sestavu Entropiqu měl uzavírat. Hodně zajímavý mix!

Kompletní pětice má vypadat následovně:

 Česká republika Ondřej "Robocop" Sklenička
 Turecko Mustafa "Rames" Korkmaz
 Vietnam Đức Anh "Eren" Nguyễn
 Rumunsko Cosmin "Khantos" Florin Leontin Dănilă
 Česká republika Petr "Denyk" Haramach

 Slovinsko Žiga "Apples" Jereb – trenér

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.