Přejít k hlavnímu obsahu

Cryptova uzavírá finální osmičku týmů na další sezónu Mastercard Hitpoint Masters

6. 12. 2021 | 17:09 League of Legends Reportáž
Hitpoint Winter je za námi a my známe všech osm týmů, které se v příští sezóně utkají o titul v Mastercard Hitpoint Masters. Kromě samotného titulu budou tradičně na stole dva postupové sloty na prestižní turnaj European Masters. Posledním potvrzenou organizací se stává Cryptova, což znamená, že ve dvanácté sezóně neuvidíme v naší nejvyšší soutěži vítěze Winteru, tým Inaequalis.
MasterCard Hitpoint Masters
MasterCard Hitpoint Masters
Zdroj: Hitpoint

Kalendářní rok se blíží ke svému konci a offseason je v plném proudu. Po turnaji Hitpoint Winter, který ovládli naprosto famózním způsobem hráči týmu Inaequalis, přichází šok v podobě toho, že příští rok nenastoupí v nejvyšší české soutěži Mastercard Hitpoint Masters. Jejich místo tak padá do klína hráčům ostravské organizace Cryptova, kteří se nám představili například na MSR v League of Legends, kde skončili na úctyhodném třetím místě. Cryptova bude v lize druhým přírůstkem po Entropiq, jenž už svoji účast také potvrdili, ale také bez soupisky.

Co bude nadále s Inaequalis, zůstává ve hvězdách, protože zatím nepřišla žádná nápověda, jak by měla jejich budoucnost vypadat. Určitě spadá do úvahy účast v nižších domácích ligách, ale zase na druhou stranu, tým, který ovládl naprosto parádním způsobem Hitpoint Winter, nebude chtít zůstat u pouhé druhé, nebo dokonce třetí ligy. Každopádně nyní bude mít všech osm týmů dlouhý čas na přípravu a na jaře odstartují boje o domácí titul společně s možností reprezentovat česko-slovenskou scénu na European Masters. 

Kompletní seznam účastníků
Kompletní seznam účastníků
Foto: Hitpoint
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.