Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vypadá nejlepší domácí desítka? Poslední letošní EPLAYER Ranking byl odhalen

7. 12. 2021 | 10:45 Counter-Strike 2 Zajímavost
Před půl rokem spatřil světlo světa EPLAYER Ranking, což je taková obdoba HLTV žebříčku pro domácí scénu. Portál EPLAYER v průběhu roku započítal 113 různých turnajů a udělil body 132 různým týmům se 607 různými hráči, což je na všech frontách opravdu pozoruhodné číslo. Jak vypadá nejlepší dvacítka na konci roku poté, co vyšla poslední letošní aktualizace?
beastik
beastik
Zdroj: PLAYzone / MČR

EPLAYER Ranking vznikl v červnu a na jeho čele byl tým SINNERS. Počet bodů, který měl tehdy, by mu v současnosti jen těsně stačil na vedení, ale to si ve druhé polovině roku hříšníci posílili. Složení nejlepší šestky se za půl roku nezměnilo, avšak jeho pořadí vypadá jinak. Entropiq Prague totiž vypadli z nejlepší čtveřice a na TOP 4 jen smutně koukají, bodový odstup je totiž velký. Nejlepší osmička, případně desítka, v průběhu celého půlroku poměrně přesně reflektovala aktuální dění, je tedy vidět, že EPLAYER zvolil dobrý algoritmus, který stále ladí. Finální TOP 8 letošního roku je kupříkladu tvořena čistě účastníky Vodafone MČR v počítačových hrách, na které těsně dýchají Dark Tigers a Cryptova, což jsou fakta, jejichž správnost by asi nikdo úplně nerozporoval.

Jiné to umělo být v průběhu uplynulých měsíců až na dalších místech, tedy ve druhé desítce, případně když někdo díky jednomu výsledku vyletěl mezi elitu. Týmy zde totiž disponují nízkými počty bodů, takže kdekoliv se někdo ukáže, i bez většího úspěchu se může posunout, a to ani nemusí dojít k přímému střetnutí s celky, které třeba i přeskočí. Tohle je ale úděl nižších pater regionální scény, kde přímé porovnání v mnoha případech prostě neexistuje. I tak je zde ale vidět poctivá práce s daty a snaha i takové týmy a jejich kvalitu, nebo možná spíše aktivitu na scéně, co nejlépe porovnat. Práce portálu EPLAYER se dá označit nejen za unikátní, ale hlavně za kvalitní, takže uvidíme, kam se bude vyvíjet žebříček v roce 2022. Jak vypadá finální pořadí letošního roku?

EPLAYER Ranking
EPLAYER Ranking
Zdroj: EPLAYER
Zdroj: eplayer.cz
Štítky: EPLAYER
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.