Přejít k hlavnímu obsahu

Obrovské překvapení! Největší favorit na titul končí na světovém šampionátu již ve skupinách

7. 12. 2021 | 13:40 VALORANT Reportáž
VALORANT Champions si získává největší pozornost, jakou FPS titul od Riot Games dosud měl. Jak by také ne, vždyť jde o první světový šampionát vůbec. Jeho vítěz bude navždy zapsán jako první, tenhle primát mu už nikdy nikdo nesmaže. Mezi největší kandidáty na boj o titul se řadila americká jednička Sentinels, ta ale naprosto nečekaně vypadává už ve skupinové fázi.
KRÜ Esports
KRÜ Esports
Zdroj: Riot Games

Pro české fanoušky je turnaj VALORANT Champions zatím parádní podívanou. Tým Fnatic s českým střelcem Martinem 'Magnum' Peňkovem prošel skupinovou fází bez prohry a již čeká mezi osmičkou nejlepších týmů světa v play-off na soupeře. Jako vítězové skupiny D se hráči Fnatic utkají s druhým týmem skupiny B, kde hrozilo, že ve čtvrtfinále vyzvou jednoho z největších favoritů na titul. Nakonec se tak ale překvapivě nestane.

Americký tým Sentinels měl po prohře nad týmem Liquid totiž nůž na krku, podruhé prohrát nemohl. V boji o postup hvězdy vyzvaly latinskoamerický tým KRÜ Esports, který vlastní slavný fotbalista Sergio Agüero, a nečekalo se nic jiného než jasná výhra. Pětice složená z hráčů z Argentiny a Chile ale šokovala svět, když Sentinels na třech mapách porazila a ukončila jejich snažení. Historickou výhru oslavil i sám zmíněný fotbalista.

Po spoustě výher jde pro Sentinels o hodně bolestivé a hlavně nečekané zakončení roku. Vítězové Masters Berlin od příchodu TenZe neměli konkurenci, jediný turnaj, kde netriumfovali, byl druhý turnaj kategorie Masters na Islandu. Ve většině světových žebříčků byli na úplném čele a řadili se mezi největší kandidáty na titul. Opět se ale ukázalo, že v esportu nemá nikdo nic zadarmo. Hráči KRÜ do zápasu dali naprosto všechno a výhra je pro minoritní region světové scény obřím úspěchem. Teď jen doufat, že ho ještě nepozvednou, protože ve čtvrtfinále se za pár dní postaví proti Fnatic s naším Magnumem. Favorit zde je jasný – nebo se dočkáme dalšího šoku?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.