Přejít k hlavnímu obsahu

Otřesení historií a nejkrásnější narozeninový dárek! Dreedy bude hájit barvy slavné Barcelony

10. 12. 2021 | 20:52 League of Legends Přestup
Klasické sportovní kluby si už na působení v esportu zvykají a ani ve Španělsku tomu nemůže být jinak. Jeden z největších kroků dopředu dělá klub FC Barcelona, která přebírá pod svá křídla pětici hráčů z různých koutů Evropy. Mezi těmito borci se nachází také český toplaner Dreedy.
Dreedy bude hájit barvy Barcelony!
Dreedy bude hájit barvy Barcelony!
Zdroj: FC Barcelona/Dreedy

Představa, že by někdy jakýkoliv Čech hájil barvy Barcelony v jakémkoliv sportu, působí naprosto parádně. Že se to povedlo českému toplanerovi Dreedymu v League of Legends, je pro naší domácí scénu dalším krokem dopředu a důkazem, že patříme mezi světovou špičku. Ovšem dost bylo řečí, jdeme se pořádně zaměřit na LoLko a konkrétně to, jak Dreedyho kariéra vypadala doteď. Na závěr se ještě podíváme na šance Barcelony ve španělské lize LVP.

Jakub “Dreedy” Viceník začínal kariéru stejně jako každý jiný hráč u nás v Česku. První větší angažmá přišlo v týmech Majestic Lions a Inside Games, kde na sebe dokázal dostatečně upozornit. Po několika splitech na naší domácí scéně, druhém místě na Hitpoint Masters, dvou čtvrtých místech na MČR a dalších mnoha úspěších se Dreedy rozhodl, že chce objevovat svět. Prošel několika rozdílnými týmy, ale největší úspěch zažil v době covidové s organizací UCAM Esports Club

Ve žlutomodrých barvách si připsal titul a druhé místo ze španělské ligy LVP, dělené třetí místo z prestižního turnaje European Masters a mnoho zkušeností, které nyní bude moct využít v ikonickém dresu Barcelony. Co dělá tento přestup ještě více speciálním, je fakt, že přesně dnes slaví Dreedy své 21. narozeniny. Na dálku posíláme do Španělska gratulace, hlavně ať se v další sezóně daří Barceloně více, než momentálně ve fotbale. Přeci jen by neměla mít při premiéře ve španělské lize LVP žádnou větší konkurenci, pokud se podíváme na výsledky jednotlivých hráčů. Jako vždy ovšem mohou překvapit týmy kalibru Vodafone Giants, Movistar Riders nebo MAD Lions Madrid. Přibude do Dreedyho sbírky další drahocenný titul a zvládne se konečně poprat o vítězství na European Masters? My věříme, že na to rozhodně má!

Štítky: Dreedy, FC Barcelona
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.